Lähde mukaan hyönteiskasvatuksen opintomatkalle Belgiaan!

Hyönteiskasvatuksen edistäminen Etelä-Pohjanmaalla (ENTOLAB)-hanke järjestää opintomatkan Belgiaan 30.-31.10.2018. Opintomatka on tarkoitettu kaikille hyönteiskasvatuksesta tai hyönteisten käytöstä ruoaksi, rehuksi tai biotalouden prosesseihin kiinnostuneille henkilöille.

Tervetuloa mukaan oppimaan hyönteiskasvatuksesta!

Ohjelma


Ensimmäisenä päivänä vierailemme VIVES University Collegessa ja Inagrossa. VIVES:ssä pääsemme tutustumaan heidän hanketyöhönsä, joka keskittyy muun muassa jauhomadon automatisoituun ruokintaan, jauhopukin ja mustasotilaskärpäsen kasvatuksen automatisointiin sekä kasvatusmittakaavan laajentamiseen. Pääsemme myös tutustumaan kasvatushuoneisiin sekä Bioboost-hankkeeseen, jossa he tutkivat jätevirtojen käyttöä hyönteisten kasvatuksessa. Inagrolla on kuusi ilmastoitua kasvatustilaa. He keskittyvät mustasotilaskärpäsen ja jauhopukin kasvatusjärjestelmiin, mutta heillä on myös kokemusta sirkkojen ja argentiinantorakoiden kasvatuksesta. He tekevät yhteistyötä VIVES:n kanssa mm. ruokinnan automatisaation parissa.


Toisena päivänä vierailemme hyönteisalan yrityksissä. Ohjelmassa on muun muassa tutustuminen kotisirkkoja kasvattavaan ja jalostavaan yritykseen.

Matkajärjelyistä


Matkan hinta osallistujille on 450 euroa. Lähdemme matkaan tiistaina 30.10 aamulla Vaasasta ja palaamme Vaasaan keskiviikon 31.10 myöhäislennolla. Hinta sisältää meno-paluulennot Vaasasta Brysseliin, bussikuljetukset Belgiassa, yöpymisen 30.-31.10 sekä lounaat molempina päivinä.


Ilmoittaudu mukaan matkalle lähettämällä sähköpostin Gun Wirtaselle (gun.wirtanen@helsinki.fi) lähettämällä nimesi, sähköpostiosoitteesi ja kotikuntasi. Vahvistamme yhteydenottosi sähköpostitse ja myöhemmin lähettämällä laskutustiedot osallistujille. Matka on oltava maksettuna viimeistään 15.10.2018.


Hyönteiskasvatuksen edistäminen Etelä-Pohjanmaalla (ENTOLAB) -hankkeessa selvitetään kotisirkkojen kasvatuksen liittyviä asioita ja hyönteisten hyödyntämistä ruokaketjussa lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Hanke saa rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.Lisätietoja Gun Wirtanen gun.wirtanen@helsinki.fi