Kevätseminaari: Tietoa ja työkaluja ruoka-alan yrityksille

Miten pieni ruoka-alan yritys voi selvitä kriiseistä ja muutoksista? Millaisin keinoin kohti
resurssiviisaampaa ja vähähiilisempää energiaa? Miten tehdä innovatiivista tuotekehitystä, entä kehittävää oppilaitosyhteistyötä?

Tervetuloa oppimaan, innostumaan ja verkostoitumaan Kauhajoen Ruokamessujen kevätseminaariin! Seminaari on nimeltään "Kohti kasvua ja resilienssiä – Tietoa ja työkaluja ruoka-alan yrityksille".

Seminaari tarjoaa lähdön kohti uutta kasvukautta ja syksyn Ruokamessuja tarjoten ajatuksia mm. yritysten resilienssistä, uusiutuvan energian mahdollisuuksista sekä innovatiivisesta tuotekehitys- ja oppilaitosyhteistyöstä.

Ajankohta: Tiistai 9.5.2023 klo 9.00-13.00

Paikka: Suupohjasali, Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksi, Oppitie 4, Kauhajoki.

OHJELMA:

Seminaarin puheenjohtajana toimii Kauhajoen kaupungin elinkeinoasiamies Carita Latikka.

9.00 Aamukahvit

9.30 Seminaarin avaus

Kaupunginjohtaja Niku Latva-Pukkila, Kauhajoen kaupunki

9.40 Tutkimus kasvun apuna

Tutkimusjohtaja Anu Hopia, Turun yliopisto

9.45 Työkaluja elintarvikealan yritysten resilienssin parantamiseen

Väitöskirjatutkija Hannele Suvanto, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti

10.15 Kestävä ja energinen tulevaisuus

Hankevetäjä Pekka Soini, Vuoksi ja toimitusjohtaja Timo Myllymäki, Myllymäen Peruna Oy

10.45 Miten tehdä innovatiivista tuotekehitystä yhteistyössä yritysten, oppilaitosten ja tutkijoiden kanssa?

Tutkimusjohtaja Anu Hopia ja projektiasiantuntija Nanna Rintala, Turun yliopisto

11.15 Oppilaitosten yhteistyö paikallisten ja kansainvälisten yritysten kanssa

Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksi

11.45 Seminaarin lopetus ja siirtyminen lounaalle

Elinkeinoasiamies Carita Latikka, Kauhajoen kaupunki

Ilmoittautuminen:

7.5.2023 mennessä: ruokamessut(a)kauhajoki.fi tai puh. 040 565 7776. Ilmoittautuessasi mainitsethan mahdollisista erityisruokavalioista. Seminaari on maksuton.

Järjestäjät:

Seminaarin järjestävät Kauhajoen Ruokamessut, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Turun yliopisto, Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksi ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Kauhajoen kaupungin kanssa.

Lisätietoja: