Kauhajoen Ruokamessujen 30-vuotisjuhlaseminaari 2.9.2022

Ruoka- ja lähimatkailu - kiinnostavia case-esimerkkejä ja asiantuntijapuheenvuoroja mm. ruokamatkailun tuotteistamisesta ja paikallisen erityisyyden
hyödyntämisestä alueen markkinoinnissa on juhlaseminaarin ohjelmassa tänä vuonna Kauhajoella.

Kauhajoen Ruokamessujen 30-vuotisjuhlaseminaari perjantaina 2.9.2022 klo 9–12.15

Paikka: Vuoksi, Suupohjasali, Oppitie 4, Kauhajoki

Ohjelma ():

Seminaarin juontaa Kauhajoen kehittämispäällikkö Marketta Nummijärvi.

8.45 Aamukahvitarjoilu

9.00 Seminaarin avaus,  Marketta Nummijärvi

9.05 Ruokamessut – elintarvikealan ainutlaatuinen näyteikkuna

 Kehittämispäällikkö Kari Välimäki, Keski-Suomen ELY-keskus, Seinäjoki

9.35 Paikallisia erityisyyksiä etsimässä - Saimaa Taste of Place -hanke (SToP)

 Projektipäällikkö Riitta Kaipainen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

10.05 Tauko ja välipalatarjoilu

10.45 GEOfood as a tool for sustainable development in UNESCO Global Geoparks (video)

 Project Manager Sara Gentilini, MAGMA UNESCO Global Geopark

11.00 Jälkiruokamatkailu – Valkoisen puun kahviloiden näkökulma ruokamatkailuun

 Markkinointipäällikkö Sirkku Ylikoski, Valkoinen puu

11.30 Hungry For Finland – ruokamatkailu tuo mahdollisuuksia

 Projektiasiantuntija Kristian Sievers, Haaga-Helia

12.00 Seminaarin yhteenveto ja päätössanat, Marketta Nummijärvi

Seminaari päättyy noin klo 12.15.

ILMOITTAUTUMINEN 31.8.2022 mennessä Iida Alasentielle sähköpostiosoitteeseen

Seminaari on maksuton. Seminaaripaikalta voi ostaa käteisellä lipun messuille, lipun hinta 10 €. Seminaaripaikalta on bussikuljetus messualueelle.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Järjestäjät: Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksi ja Seinäjoen Ammattikorkeakoulu SeAMK

Lisätiedot:

Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti

Katja Perttu

puh. 050 538 9670



Juhlaseminaari on osa jo perinteeksi muodostuneiden ohjelmaa. Messut järjestetään Hämes-Havusen pihoilla, tuvissa ja aitoissa 2. - 4.9.2022.