InnoFood kerää Seinäjoelle kansainvälisiä ruoka-alan asiantuntijoita

7.-8. syyskuuta Seinäjoen Framilla on mahdollisuus inspiroitua kansainvälisten huippupuhujien ajatuksista. InnoFood-tapahtuma tarjoaa yleisölleen esimerkiksi tutkijaesitelmiä, yritysten case-esimerkkejä ja paneelikeskusteluja.

InnoFood on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin järjestämä kaksipäiväinen tapahtuma, joka tuo yhteen tutkijoita, yrityskenttää ja muita ruoka-alan sidosryhmiä keskustelemaan, verkostoitumaan ja visioimaan ruoka-alan tulevaisuutta. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään Framin B-rakennuksessa.

Tapahtuman pääpuhujia ovat esimerkiksi Arctic 15 -start-up-tapahtuman hallituksen puheenjohtaja Jan Ameri, tanskalainen Blue Lobster -sovelluksen kehittäjiin kuuluva Nima Sophia Tisdall sekä epäonnistumisten suuri puolestapuhuja, hollantilainen innovaatiprofessori Paul Iske.

Lisäksi puhujalistalla ovat esimerkiksi italialainen Future Food Instituten perustaja Sara Roversi sekä islantilaisen Orkidea-innovaatiokeskuksen toimitusjohtaja Sveinn Aðalsteinsson.

InnoFoodin järjestää Ruralia-instituutti osana laajempaa Etelä-Pohjanmaalla järjestettävää Food Days -tapahtumaviikkoa. InnoFood järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa nimellä Innovation & Start Up Days.

− InnoFoodissa pyrimme tuomaan esiin esimerkiksi tämän hetken tietoa ruokakulttuurin ja ruokajärjestelmän kehityksestä, kertoo tapahtuman alullepanija Silvia Gaiani, Epanet-tehtävässä toimiva Ruralia-instituutin vanhempi tutkija.

− Samalla tapahtuma tukee Seinäjoen ja koko maakunnan kehittymistä innovatiiviseksi ruokaprovinssiksi.

Kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma vaatii ennakkoilmoittautumisen. Tapahtuman rahoittavat Ruralia-instituutti, Seinäjoen yliopistokeskus ja Etelä-Pohjanmaan liitto.

InnoFoodin koko ohjelma löytyy tapahtuman englanninkieliseltä verkkosivulta.

Lisätietoja:

Silvia Gaiani

vanhempi tutkija

+ 39 335 700 17 57

silvia.gaiani (at) helsinki.fi