InnoFood on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin järjestämä kaksipäiväinen tapahtuma, joka tuo yhteen tutkijoita, yrityskenttää ja muita ruoka-alan sidosryhmiä keskustelemaan, verkostoitumaan ja visioimaan ruoka-alan tulevaisuutta. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään Framin B-rakennuksessa.
Tapahtuman pääpuhujia ovat esimerkiksi Arctic 15 -start-up-tapahtuman hallituksen puheenjohtaja Jan Ameri, tanskalainen Blue Lobster -sovelluksen kehittäjiin kuuluva Nima Sophia Tisdall sekä epäonnistumisten suuri puolestapuhuja, hollantilainen innovaatiprofessori Paul Iske.
Lisäksi puhujalistalla ovat esimerkiksi italialainen Future Food Instituten perustaja Sara Roversi sekä islantilaisen Orkidea-innovaatiokeskuksen toimitusjohtaja Sveinn Aðalsteinsson.
InnoFoodin järjestää Ruralia-instituutti osana laajempaa Etelä-Pohjanmaalla järjestettävää Food Days -tapahtumaviikkoa. InnoFood järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa nimellä Innovation & Start Up Days.
− InnoFoodissa pyrimme tuomaan esiin esimerkiksi tämän hetken tietoa ruokakulttuurin ja ruokajärjestelmän kehityksestä, kertoo tapahtuman alullepanija Silvia Gaiani, Epanet-tehtävässä toimiva Ruralia-instituutin vanhempi tutkija.
− Samalla tapahtuma tukee Seinäjoen ja koko maakunnan kehittymistä innovatiiviseksi ruokaprovinssiksi.
Kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma vaatii ennakkoilmoittautumisen. Tapahtuman rahoittavat Ruralia-instituutti, Seinäjoen yliopistokeskus ja Etelä-Pohjanmaan liitto.
InnoFoodin koko ohjelma löytyy tapahtuman englanninkieliseltä verkkosivulta.
Lisätietoja:
Silvia Gaiani
vanhempi tutkija
+ 39 335 700 17 57
silvia.gaiani (at) helsinki.fi