Helposti herkkuja Facebookista

Oletko aina halunnut selkeän ohjeistuksen, kuinka REKO-lähiruokapiireistä tilataan? Ruralian Askel-hanke toteutti ohjevideon, jossa opastetaan kuinka ruoan tilaaminen Facebookin Reko-ryhmistä onnistuu keneltä tahansa.

Etelä-Pohjanmaata kutsutaan ruokaprovinssiksi. Eikä syyttä, alueella on runsaasti ruoka-alan yrittäjiä ja lähiruoka on näkyvä osa paikallista ruokakulttuuria. Ruralia-instituutin Askel-hanke (Asiakaslähtöisyyden kehittäminen lyhyissä jakeluketjuissa) on pureutunut erilaisiin vaihtoehtoisiin ja innovatiivisiin elintarvikkeiden jakeluketjuihin. Hyvä esimerkki tällaisesta on REKO-lähiruokapiirit, jotka harjoittavat toimintaansa paikallisesti Facebookin kautta. Hanke on tuottanut ohjevideon Helposti herkkuja - Näin tilaat lähiruokaa REKO-ryhmistä Facebookissa. Videon voit katsoa yltä.
Ohjeen avulla kuka tahansa onnistuu tilamaan lähiruokaherkkuja Facebookin REKO-ryhmistä.

Elintarvikealan yrityksien ja kuluttajien kiinnostus vaihtoehtoisiin ja innovatiivisiin elintarvikkeiden jakeluketjuihin on kasvanut huomattavasti. Askel-hanke haluaa kehittää edelleen näitä lyhyitä toimitusketjuja sekä parantaa lähiruokaa tuottavien yrityksien kilpailukykyä ja kannattavuutta kysynnän ja tarjonnan kohtaamisen edistämisen kautta erityisesti Etelä-Pohjanmaalla.

Hankkeessa

  • edistetään lähellä tuotetun ja jalostetun ruoan käyttöä ja kysynnän realisoitumista lähiruokaliiketoiminnaksi,
  • tarjotaan eteläpohjalaisille REKO-toimintaan osallistuville pienille elintarvikealan yrityksille työkaluja kuluttajien kanssa käytävän vuorovaikutuksen ylläpitämiseen ja hyödyntämiseen yritystoiminnan kehittämisessä,
  • mahdollistetaan uusien asiakasryhmien kartoitus ja arviointi,
  • edistetään lähiruokatuottajien yhteistyösuhteiden ja -toimien muodostumista ja
  • tarjotaan kuluttajille mahdollisuus vaikuttaa lähiruoka-alan kehittymiseen sekä yritysten tuotevalikoimaan.

Askel hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus maaseuturahasto ja yksityiset säätiöt.
Lue koko hanke-esittely tästä