Uusi täydennyskoulutuskokonaisuus on jaettu kuuteen 5 opintopisteen laajuiseen opintojaksoon, joiden teemoiksi on valittu luonnontuotealan kehittymisen kannalta keskeiset osa-alueet:
- Raaka-aineiden kestävät tuotantoketjut,
- Luonnontuotteiden viljelymenetelmät ja korjuutekniikka,
- Luonnontuotteiden ainesosat, ominaisuudet ja hyödyntäminen,
- Markkinalähtöisen tuotekehityksen prosessit ja menetelmät,
- Luonnontuotteisiin tukeutuvien palvelujen kehittäminen ja
- Luonnontuotealan yritystoiminnan kehittäminen. Täydennyskoulutus järjestetään vuosina 2022 - 2024 siten, että kaikkiin opintojaksoihin osallistuminen on mahdollista.
Täydennyskoulutus toteutetaan verkkoluentoina, luentoihin liittyvinä tehtävinä ja ryhmäkeskusteluina, työryhmätöinä, lähiopetuksena sekä itsenäisenä opiskeluna. Eri opintojaksojen lähiopetuspaikkakuntia ovat alustavasti Seinäjoki, Rovaniemi, Mikkeli ja Helsinki. Koulutus on maksuton, mutta osallistuja vastaa itse lähiopetukseen liittyvistä matka- ja majoituskustannuksista. Täydennyskoulutuksen suorittamiselle on eduksi, jos koulutusajasta on sovittu työnantajan kanssa. Osa koulutuksista voidaan järjestää perinteisten lomakausien aikana.
Valinta koulutukseen tehdään mm. hakijan aiemman koulutuksen ja työkokemuksen sekä erityisesti hakijan tavoitteiden ja täydennyskoulutuksen hyödyntämismahdollisuuksien perusteella. Koulutukseen valitaan noin 20 osallistujaa opintojaksosta riippuen. Koulutukseen hyväksytyille opiskelijoille ilmoitetaan valinnasta 31.3.2022 mennessä.
Koulutuksen sisältö
Tarkemmin täydennyskoulutusta ja sen opintojaksoja on kuvattu esitteessä.
Hakeminen koulutukseen
Täydennyskoulutukseen hakeudutaan sähköisellä lomakkeella 17.3.2022 mennessä.
Toimi pikaisesti, hae nyt!
Lisätietoja
Katja Perttu
katja.perttu@helsinki.fi
Täydennyskoulutuksen toteuttavat Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy, Lapin Ammattikorkeakoulu Oy ja Arktiset Aromit ry. Täydennyskoulutushanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.