Luomuinstituutti

Luomuinstituutti on vuonna 2012 perustettu Helsingin yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen yhteinen asiantuntijaverkosto, joka tukee toiminnallaan kotimaisen luomutuotannon vahvistumista koko ruokajärjestelmässä.

Luomuinstituutin tehtävänä on tuottaa ja välittää tutkittua tietoa luomusta elinkeinoelämälle, kuluttajille ja yhteiskunnalle. Tutkimustietoa välitetään tiedeviestinnän, koulutuksen ja kehittämishankkeiden avulla. Tavoitteena on tukea suomalaisen luomutuotannon kehittymistä.  

Luomuinstituutti toimii johdettuna verkostona, jonka koordinaatioyksikkö toimii Luonnonvarakeskuksen tutkimusyhteistyöpaikassa Mikkelin yliopistokeskuksen yhteydessä ja Viikin kampuksella Helsingissä. lnstituutin tutkimus- ja kehittämistoiminta tehdään tutkijaverkostossa, jonka muodostavat Helsingin yliopiston sekä Luonnonvarakeskuksen tutkijat ja asiantuntijat. 

Luomuinstituutin asiantuntijaverkostoon kuuluu yli 190 asiantuntijaa Helsingin yliopistosta ja Luonnonvarakeskuksesta. Tavoitteenamme on tuoda yhteen alan asiantuntemusta ja tarjota mahdollisuuksia verkostoitumiseen, olla mukana käynnistämässä uusia tutkimushankkeita ja edistää luomututkimusta verkostossamme sekä sen näkyvyyttä yhteiskunnassa. 

Mikäli työskentelet tai opiskelet Helsingin yliopistossa tai työskentelet Luonnonvarakeskuksessa ja haluat toimia osana asiantuntijaverkostoamme, täytä verkkosivuiltamme löytyvä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä!

Yhteystiedot ja kattavasti lisätietoa löydät Luomuinstituutin omilta verkkosivuilta