Raskaana oleville naisille oma ruokaohjelma Etelä Koreassa v. 2020 alusta alkaen

Raskaana oleville naisille on käynnistynyt oma ruokaohjelma Etelä-Koreassa vuoden 2020 alusta alkaen. Ohjelman tarkoitus on tarjota ympäristöystävällisesti tuotettua ruokaa raskaana olevalle 45 000 naiselle ja uusille äideille. Koronavirus-pandemian takia ohjelmaa on laajennettu koskemaan 80 000 naista.

Vuonna 2019 Etelä-Korean luomuliike ja maatalousministeriö laativat yhdessä aloitteen. Sen tarkoitus on taata ympäristöystävällisesti tuotettua ruokaa raskaana oleville naisille ja uusille äideille Etelä-Koreassa.

Esityksen mukaan raskaana olevat naiset saavat laatikollisen ympäristöystävällisesti tuotettua ruokaa kahdesti kuukaudessa. Tarkoitus on tukea raskaana olevien, uusien äitien ja vastasyntyneiden lasten terveyttä. Toinen tavoite on vahvistaa ympäristöystävällistä maataloutta edistämällä tuotteiden markkinointia, ylläpitää ekosysteemipalveluita ja luomumaataloutta. Ohjelma on toteutettu liittämällä raskaana olevat naiset ja paikalliset viljelijät toisiinsa internet-sivuston välityksellä.

Ohjelma on yksi kansalaisten osallistavista budjettialoitteista, jossa kansalaiset voivat tehdä suoria budjettialoitteita uusista hankkeista. Yleisöäänestyksessä ehdotus sai suuren äänimäärän ja se hyväksyttiin valtion ja osavaltioiden budjeteihin.