”Kuka tahansa on paneutunut viljelijän työhön tosissaan pärjää kyllä luomuviljelijänäkin.” - Luomuviljelijä Perttu Muhonen -
”Menin paikallisen Prismajohtajan juttusille ja vetäsin siitä leivästä kannikkapalasen ja annoin hänelle ja sanoin, että: maistappa minkälaista leipää meidän emäntä tekee!” - Vanha isäntä Iikka Muhonen -
”Viljassa on semmosia makuaromeja, joista osa haihtuu aika nopeasti. Jos voitais jauhaa suoraan taikinaan ne olis kaikki tallessa.” - Mylläri Lauri Mielonen -
”Me ei päästä kehumaan sillä, että ihmiskäsi ei kosketa leipää ennen kuin se on kuluttajan pöydässä. Joka leipä rakkaudella pyöritetään.” - Leipomoyrittäjä Tiina Muhonen -
”Juuri on aina uuden alku.” - Vanha emäntä Kaisa Muhonen -
”Jos puhutaan vaikka vihanneksista tai leipomotuotteista, mistä tahansa mitä paikallisesti tuotetaan, niin kyllähän ne on tätä identiteettiä tällä paikkakunnalla.” - Prismajohtaja Teuvo Niskala -
Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti on koonnut ja tuottanut tähän blogiin ruokajärjestelmää ja kestävää kehitystä koskevaa materiaalia yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Materiaali on vapaasti käytettävissä.
Tämä blogi aloitettiin Itä-Suomen lääninhallituksen ESR-rahoituksella toteutetussa Mistä ruoka tulee -hankkeessa.
Tietoa ja keskustelua ruokajärjestelmän ekologisesta, sosio-kulttuurisesta ja taloudellisesta kestävyydestä.