Carrefour otti käyttöön gm-vapaa -merkin eläintuotteille Ranskassa

Ranskalainen suuri kauppaketju Carrefour on ottanut käyttöön gm-vapaa -merkin, joka kertoo, että eläimiä ei ole ruokittu gm-rehulla. ”Nourri sans OGM” eli vapaa GM-rehusta –merkkiä käytetään jo yli 300 tuotteessa Carrefourin Ranskan myymälöissä.

Yrityksen mukaan 63 % kuluttajista ei halua syödä gm-rehulla tuotettuja eläintuotteita. Ja 93 prosenttia haluaa gm-rehulla kasvatetut eläintuotteet merkittäviksi. Merkitsemällä tuotteet kauppa antaa asiakkaille avoimesti valinnanmahdollisuuden.

Uutta merkkiä käytetään sian- ja naudanlihassa, kananmunissa, siipikarjanlihassa ja viljellyssä kalassa.

Yritys on tehnyt yli 10 vuoden ajan ympäristönsuojelutyötä yhteistyössä WWF:n kanssa. WWF tukee yrityksen valintaa merkitä eläintuotteet gm-vapaiksi.

Carrefourilla on Ranskassa yli 5500 myymälää. Yritys on maailman toiseksi suurin kauppaketju. Se toimii 30 eri maassa Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa.

Britanniassa maan suurin luomuyhdistys Soil Association on lähettänyt eri kauppaketjun johtajille kirjeet, jossa Britannian omia kauppaketjuja kehotetaan seuraamaan Carrefourin esimerkkiä merkitä gm-vapaat eläintuotteet.

Lisätietoja

Kauppaketju Carrefour

Luomujärjestö Soil Associaition

Teksti: Jukka Rajala