Miksi gmo-vapaa tuotanto?

Geenitekniikan käyttöönotto maataloudessa on tuonut luonnonmukaiselle liikkeelle uusia haasteita. Mitä vaikutuksia geenimuunteluilla voi olla tuotteiden turvallisuuteen? Mitä vaikutuksia geenimuuntelulla voi olla ympäristölle? Mitä vaikutuksia geenimuunnelluilla lajikkeilla voi olla demokraattiseen päätöksentekoon ja yhteiskuntaan?
10 syy­tä mik­si emme tar­vit­se gee­ni­muun­nel­tua (gm) ruo­kaa

Seuraavassa tarkastellaan geenimuuntelun riskejä ja mahdollisia haittavaikutuksia.

  1. Gm-lajikkeet eivät lisää satopotentiaalia
  2. Gm-lajikkeiden käyttö lisää torjunta-aineiden käyttöä
  3. Gm-lajikkeiden viljely on luonut superrikkakasveja
  4. Gm-lajikkeilla on haitallisia tai allergiaa aiheuttavia vaikutuksia koe-eläimiin
  5. Gm-lajikkeiden ja tavanomaisten lajikkeiden rinnakkaisviljely ei ole mahdollista
  6. Gm-lajikkeita ei tarvita hyvään ravitsemukseen
  7. On olemassa parempia tapoja kuin gm turvata maailman ruokaturva
  8. Tavanomaiset jalostusmenetelmät on geenisiirtotekniikkaa parempia kasvien jalostusmenetelmiä hyödyllisten lajikkeiden jalostamisessa
  9. Gm-jalostus on epätarkka tekniikka, joka tuottaa epämiellyttäviä yllätyksiä
  10. Gm-lajikkeet eivät ole maailman väestön ruokkimiseksi vaan ruokatuotannon patentoimiseksi

Raportin tiivistelmä: 10 reasons why we don't need GM-foods

Raportti, jossa nämä edellä mainitut kohdat perustellaan. GMO Myths and Truths 2014 (2nd edition)

Sivusto, jolla asiasta lisää  (englanniksi)
http://earthopensource.org