Opas on tarkoitettu ruokahuoltopäälliköille, ravitsemusneuvojille, kansanterveyden suunnittelijoille, opettajille ja koulujen kotitalouden opetuksen tueksi, julkisen sektorin elintarvikkeiden ostoista vastaaville, ja kuluttajaneuvojille sekä kuntien ympäristöohjelmien koordinaattoreille.
Oppaan sisältö perustuu koulutuspakettiin ”Ät S.M.A.R.T.”, jonka on laatinut Tukholman lääninhallinto sekä Ruotsin kansanterveyslaitoksen tutkimusraporttiin ”Vad kostar hållbara matvanor?”
SMART tarkoittaa sekä keholle että ympäristölle hyvää ruokaa. Ruokavalion arviointi perustuu viiteen osa-alueeseen:
Kansaterveyslaitoksen tehtävänä on edistää terveyttä ja ehkäistä sairauksia – ennenkaikkea riskiryhmien osalta hankkimalla ja toimittamalla tietoa hallinnolle, kunnille ja lääninhallituksille.
http://www.fhi.se/#000000;+background-color%3A+#FFFF00%22%3E&Post=%3C/FONT%3E
Muuta materiaalia aiheesta: www.halsomalet.se/
Teksti: Jukka Rajala