- Seosrehut koostetaan Englannissa sekä nuorena tehdyistä ensimmäisen ja toisen korjuun säilörehuista että heinäsäilörehuista sekä keskinkertaisen rehuarvon keskikesän ja syksyn säilörehuista, kertoi Liz Russell.
Tavoitteena on ruokkia lehmiä karkearehuvaltaisesti, säilyttää pötsin pH optimitasolla eli 6,4:ssä ja saada lehmät kestämään useita tuotantokausia.
Kurssilla oli esillä myös kotimaista hyvin lyhyeksi silputtua herne-kaura-kokoviljasäilörehua.
Kuva 1. Nuorena korjattu kevätsäilörehu, jonka rehuarvo on korkea, osin yli suositusten. Rehu on silputtu noin 5 cm pitkäksi.
Kuva 2. Nuorena korjattu toisen korjuun säilörehu, jonka rehuarvo on korkea. Rehu on silputtu noin 5 cm pitkäksi.
Kuva 3. Westerwoldin raiheinästä tehty heinäsäilörehu tuo kuitua seosrehuun, mutta sen rehuarvo heinäksi melko korkea. Rehu on tehty viidennestä niitosta syyskuussa ja jätetty varsin pitkäksi.