Luo­mu­tie­to­ver­kon ma­te­ri­aa­lit

Luomutietoa uudella toimintamallilla - LuomuTIETOverkko -hankkeessa kehitettiin vuosina 2009 - 2011 kestävän maatalouden ja erityisesti luomualan osaamista verkostojen, uusien viestintävälineiden ja toimintatapojen avulla

Materiaalit on suunnattu toimintaansa kehittäville luomuviljelijöille, luomuun siirtyville viljelijöille ja luomussa kehitetyistä tuotantomenetelmistä kiinnostuneille tavanomaisille viljelijöille.

Hanketta hallinnoi Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja rahoitti Hämeen ely-keskus Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelmasta.

Osa LuomuTIETOverkko -oppimateriaaleista (videot, esitykset, tietokortit) on tallennettu Avointen oppimateriaalien kirjastoon (Aoe.fi). LuomuTIETOverkko-materiaalit löytyvät ja ovat haettavissa Aoe.fi-palvelun lisäksi museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistoja kokoavasta Finna.fistä.

Hyvät käytännöt

Osaavat viljelijät ovat kertoneet LuomuTIETOverkolle kokemuksistaan. Tätä tietoa jaetaan tietoiskuissa, joihin on yhdistetty äänitykset ja niitä tukevat diat.

Kysymyksiä ja vastauksia luomusikatuotannosta

Tällä sivulla käsitellään kysymyksiä ja vastauksia sikojen ruokinnasta ja rehuista luomutuotannossa. Kysymyksissä käsitellään mm karkearehujen ruokintaa, säilörehun ruokintaa, emakon kuntoa ja ruokintaa sekä elintarviketeollisuuden sivujakeiden käyttöä ruokinnassa. Kysymyksiin vastaa luomusikatuotantoon laajasti perehtynyt neuvoja Katja Mahal.

Uutiset

Uutisia luomusta ja hyvistä luomukäytännöistä Suomesta ja maailmalta.

Tähän tulee linkkilista näihin:

  • Hyvät käytännöt

     
  • Kysymyksiä ja vastauksia luomusikatuotannosta

     
  • Uutiset

Asiantuntijat kertovat LuomuTIETOverkon tallennuksissa käytännön luomun kannalta hyödyllistä tutkimustietoa. Diaesityksiin on liitetty äänitykset.

Tähän tulee linkki:

Asiantuntijatietoisku