Hankkeen tavoite on saada eteläsavolaiset pohtimaan suhdettaan ruokaan ja sitä kautta lisätä ruoan ja ruoan tekijöiden arvostusta sekä johdattaa ihmisiä kestäviin ruokavalintoihin ja ruokakäytäntöihin. Hankkeen tavoitteena on myös vahvistaa paikallisuutta, kestävää ruokakulttuuria, kohdepaikkakuntien asukkaiden tietoisuutta paikallisesta omavaraisuudesta ja huoltovarmuudesta sekä kasvattaa eteläsavolaisen ruoan ja sen tekijöiden tunnettuutta ja näkyvyyttä.
Hanke käsittää kolme toimenpidekokonaisuutta:
Hankkeen tuloksena ihmiset tulevat tietoisemmiksi omasta ruokasuhteestaan ja ruokavalintojensa vaikutuksista sekä omaan että ympäröivän yhteisön hyvinvointiin ja kestävyyteen. Tieto ruoan tuotannosta ja paikallisista ruoan tekijöistä lisää paikallisten tekijöiden tunnettuutta, mikä puolestaan vaikuttaa positiivisesti ruoan ja sen tuottajien arvostukseen vahvistaen kestävää ja paikallisuutta tukevaa ruokakulttuuria. Hankkeen merkittävä tulos on myös alueellisen valmiuden omavaraisuuteen ja huoltovarmuuteen vahvistuminen.
Hankkeen toteuttavat Ruralia-instituutti ja Savon Martat ry Etelä-Savon kunnissa 1.5.2025-30.4.2027 ja sitä rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus – Euroopan maaseuturahasto.