Helsingin yliopisto
Osoite: PL 3 (Fabianinkatu 33), 00014 Helsingin yliopisto
Yhteyshenkilö tutkimusta koskevissa asioissa:
Nimi: Pirjo Apell
Osoite: PL 59 (Unioninkatu 38), 00014 Helsingin yliopisto
Puhelinnumero: +35829 4123285
Sähköpostiosoite: climatekitchen@helsinki.fi
Helsingin yliopiston Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet -hankkeessa tutkitaan, miten ruokakulttuuri muuttuu, kun ilmastokestävyys on entistä tärkeämpi arjen ruokavalintoihin vaikuttava tekijä. Hankkeen yhtenä tavoitteena on selvittää ilmastokestävän kasvisruoan käyttöä joukkoruokailussa. Hankkeessa on kehitetty 30 ilmastokestävää kasvisruokareseptiä, joita yhteistyöravintolat testaavat kevään 2019 aikana. Hanke on Koneen Säätiön rahoittama ja toteutetaan vuosina 2018–2020.
Tämän kyselylomakkeen avulla keräämme yhteistyöravintoloiden asiakkaiden näkemyksiä ja kokemuksia valitsemastaan lounasruoasta sekä lounasruoan valintaan vaikuttavia tekijöitä. Asiakkailta kysytään myös palautetta Ilmastokestävä kasvisruoka -lounaista. Kerättyä aineistoa käytetään reseptiikan kehittämiseen, hankkeessa tehtävään tutkimukseen ja tuloksista raportoimiseen. Kyselyn tuloksia voidaan julkaista hankkeen tuottamissa esitelmissä ja tieteellisissä julkaisuissa, kuten raporteissa, artikkeleissa ja opinnäytteissä, sekä yleistajuisissa teksteissä, kuten blogikirjoituksissa. Kyselyn tuloksia hyödynnetään myös ammattikeittiöille suunnatun koulutusmateriaalin koostamisessa.
Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Kyselyaineisto säilytetään tietoturvallisesti ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Aineistoa analysoidaan laadullisin ja tilastollisin menetelmin. Tulosten tilastollisessa raportoinnissa yksittäiset vastaajat ovat tunnistamattomia. Vaikka tutkimuksen julkaisuissa voidaan käyttää suoria lainauksia kyselyn täyttäjän vastauksista, ei vastauksen antajaa voi tunnistaa lainauksesta kukaan muu kuin vastaaja itse. Tutkimuksen päätyttyä vastauksista muodostettu sähköinen tutkimusaineisto voidaan arkistoida tietoarkistoon myöhempää tutkimuskäyttöä varten.
Nimi: Ilmastokestävyys keittiössä - ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet
Hankkeen johtaja: Kuura Irni
Osoite: PL 59 (Unioninkatu 38), 00014 Helsingin yliopisto
Sähköpostiosoite: climatekitchen@helsinki.fi
Helsingin yliopiston tietosuojavastaava on Veera Löthman. Häneen saa yhteyden sähköpostiosoitteesta tietosuoja@helsinki.fi.
Tutkimuksen suorittaja: Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet –tutkimushanke; Sukupuolentutkimus, humanistinen tiedekunta.
Tutkimuksen suorittamiseksi Helsingin yliopisto käyttää Microsoftin Office 365 Forms -palvelua henkilötietojen säilyttämiseen.
Tutkimuksen nimi: Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet
Tutkimus on kertatutkimus.
Henkilötietojen käsittelyn kesto:
Henkilötietoja käsitellään reseptiikan kehityksen ja hankkeen tutkimuksen ajan. Sähköiseksi muunnettu aineisto voidaan arkistoida Ilmastokestävyys keittiössä -hankkeen päätyttyä tietoarkistoon myöhempää tutkimuskäyttöä varten.
Henkilötietoja käsitellään seuraavalla yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan mukaisella perusteella:
Kyselylomakkeessa kerätään vastaajasta seuraavia tietoa: syntymävuosi, sukupuoli, koulutus, äidinkieli ja ruokavalio.
Kyselylomakkeessa pyydetään vastaajaa kertomaan, minkä pääruoan vastaaja valitsi, onko pääruoka Ilmastokestävä kasvisruoka, millä perusteella vastaaja pääruokansa valitsi, kuvailemaan kokemustaan syömästään pääruoasta sekä vastaamaan väittämiin koskien ruokien ilmastovaikutuksia ja kasvisruokaa. Mikäli vastaaja valitsi pääruoakseen Ilmastokestävän kasvisruoan, häntä pyydetään antamaan pääruoalle arvosanan eri ominaisuuksien perusteella. Lisäksi vastaajaa pyydetään antamaan palautetta Ilmastokestävä kasvisruoka –lounaiden kehittäjille ja kertomaan näkemyksiään huomioonotettavista tekijöistä näiden lounaiden kehittämisessä.
Aineistoon lisätään hankkeen työntekijöiden toimesta tieto ravintolasta, jossa vastaaja asioi kyselyyn osallistumispäivänä.
Tutkimuksessa ei käsitellä arkaluonteisia henkilötietoja.
Henkilötiedot kerätään vastaajien täyttämistä asiakaskyselylomakkeista.
Henkilötietoja ei siirretä tai luovuteta tutkimusryhmän ulkopuolelle. Sähköiseksi muunnettu aineisto voidaan arkistoida Ilmastokestävyys keittiössä -hankkeen päätyttyä tietoarkistoon myöhempää tutkimuskäyttöä varten.
Tiedot ovat salassa pidettäviä.
Manuaalisen aineiston suojaaminen: Manuaalista aineistoa säilytetään hankkeen ajan lukollisen työhuoneen lukollisessa kaapissa.
Tietojärjestelmissä käsiteltävät tiedot:
Tutkimusrekisteri saatetaan arkistoida:
Mihin aineisto arkistoidaan ja miten pitkäksi aikaa: Arkistoidaan mahdollisesti Tietoarkistoon (www.fsd.uta.fi/fi/) toistaiseksi.
Yhteyshenkilö tutkittavan oikeuksiin liittyvissä asioissa on tämän ilmoituksen kohdassa 1 mainittu henkilö.
Suostumuksen peruuttaminen (tietosuoja-asetuksen 7 artikla)
Sinulla on oikeus peruuttaa antamasi suostumus, mikäli henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.
Oikeus saada pääsy tietoihin (tietosuoja-asetuksen 15 artikla)
Sinulla on oikeus saada tieto siitä, käsitelläänkö henkilötietojasi hankkeessa ja mitä henkilötietojasi hankkeessa käsitellään. Voit myös halutessasi pyytää jäljennöksen käsiteltävistä henkilötiedoista.
Oikeus tietojen oikaisemiseen (tietosuoja-asetuksen 16 artikla)
Jos käsiteltävissä henkilötiedoissasi on epätarkkuuksia tai virheitä, sinulla on oikeus pyytää niiden oikaisua tai täydennystä.
Oikeus tietojen poistamiseen (tietosuoja-asetuksen 17 artikla)
Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi poistamista seuraavissa tapauksissa:
Oikeutta tietojen poistamiseen ei kuitenkaan ole, jos tietojen poistaminen estää tai vaikeuttaa suuresti käsittelyn tarkoituksen toteutumista tieteellisessä tutkimuksessa.
Oikeus käsittelyn rajoittamiseen (tietosuoja-asetuksen 18 artikla)
Sinulla on oikeus henkilötietojesi käsittelyn rajoittamiseen, jos kyseessä on jokin seuraavista olosuhteista:
Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (tietosuoja-asetuksen 20 artikla)
Sinulla on oikeus saada yliopistolle toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle yliopiston estämättä, jos käsittelyn oikeusperuste on suostumus tai sopimus, ja käsittely suoritetaan automaattisesti.
Kun käytät oikeuttasi siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, sinulla on oikeus saada henkilötiedot siirrettyä suoraan rekisterinpitäjältä toiselle, jos se on teknisesti mahdollista.
Vastustamisoikeus (tietosuoja-asetuksen 21 artikla)
Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos käsittely perustuu yleiseen etuun tai oikeutettuun etuun. Tällöin yliopisto ei voi käsitellä henkilötietojasi, paitsi jos se voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Yliopisto voi jatkaa henkilötietojesi käsittelyä myös silloin, kun sen on tarpeellista yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi.
Oikeuksista poikkeaminen
Tässä kohdassa kuvatuista oikeuksista saatetaan tietyissä yksittäistapauksissa poiketa tietosuoja-asetuksessa ja Suomen tietosuojalainsäädännössä säädetyillä perusteilla siltä osin, kuin oikeudet estävät tieteellisen tai historiallisen tutkimustarkoituksen tai tilastollisen tarkoituksen saavuttamisen tai vaikeuttavat sitä suuresti. Tarvetta poiketa oikeuksista arvioidaan aina tapauskohtaisesti.
Valitusoikeus
Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetun toimistoon, mikäli katsot, että henkilötietojesi käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.
Yhteystiedot:
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki
Vaihde: 029 56 66700
Faksi: 029 56 66735
Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi
EU:n yleinen tietosuoja-asetus 13 ja 14 artiklat
Laatimispäivä: 4.2.2019
Olet osallistumassa Helsingin yliopistolla tehtävään tutkimukseen. Tässä selosteessa kuvataan, miten henkilötietojasi käsitellään tutkimuksessa.
Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Sinuun ei kohdistu mitään negatiivista seuraamusta, jos et osallistu tutkimukseen tai jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen. Jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen, ennen keskeytystä kerättyä aineistoa voidaan kuitenkin käyttää tutkimuksessa. Tämän selosteen kohdassa 17 kerrotaan tarkemmin, mitä oikeuksia sinulla on ja miten voit vaikuttaa tietojesi käsittelyyn.
Helsingin yliopisto
Osoite: PL 3 (Fabianinkatu 33), 00014 Helsingin yliopisto
Yhteyshenkilö tutkimusta koskevissa asioissa:
Nimi: Pirjo Apell
Osoite: PL 59 (Unioninkatu 38), 00014 Helsingin yliopisto
Puhelinnumero: +35829 4123285
Sähköpostiosoite: climatekitchen@helsinki.fi
Helsingin yliopiston Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet -hankkeessa tutkitaan, miten ruokakulttuuri muuttuu, kun ilmastokestävyys on entistä tärkeämpi arjen ruokavalintoihin vaikuttava tekijä. Hankkeen yhtenä tavoitteena on selvittää ilmastokestävän kasvisruoan käyttöä joukkoruokailussa. Hankkeessa on kehitetty 30 ilmastokestävää kasvisruokareseptiä, joita yhteistyöravintolat testaavat kevään 2019 aikana. Hanke on Koneen Säätiön rahoittama ja toteutetaan vuosina 2018–2020.
Tämän kyselylomakkeen avulla keräämme oppilaitosten ravintoloiden asiakkaiden näkemyksiä ja kokemuksia valitsemastaan lounasruoasta sekä lounasruoan valintaan vaikuttavia tekijöitä. Oppilailta ja opiskelijoilta kysytään myös palautetta Ilmastokestävä kasvisruoka -lounaista. Kerättyä aineistoa käytetään reseptiikan kehittämiseen, hankkeessa tehtävään tutkimukseen ja tuloksista raportoimiseen. Kyselyn tuloksia voidaan julkaista hankkeen tuottamissa esitelmissä ja tieteellisissä julkaisuissa, kuten raporteissa, artikkeleissa ja opinnäytteissä, sekä yleistajuisissa teksteissä, kuten blogikirjoituksissa. Kyselyn tuloksia hyödynnetään myös ammattikeittiöille suunnatun koulutusmateriaalin koostamisessa.
Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Kyselyaineisto säilytetään tietoturvallisesti ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Aineistoa analysoidaan laadullisin ja tilastollisin menetelmin. Tulosten tilastollisessa raportoinnissa yksittäiset vastaajat ovat tunnistamattomia. Vaikka tutkimuksen julkaisuissa voidaan käyttää suoria lainauksia kyselyn täyttäjän vastauksista, ei vastauksen antajaa voi tunnistaa lainauksesta kukaan muu kuin vastaaja itse. Tutkimuksen päätyttyä vastauksista muodostettu sähköinen tutkimusaineisto voidaan arkistoida tietoarkistoon myöhempää tutkimuskäyttöä varten.
Nimi: Ilmastokestävyys keittiössä - ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet
Hankkeen johtaja: Kuura Irni
Osoite: PL 59 (Unioninkatu 38), 00014 Helsingin yliopisto
Sähköpostiosoite: climatekitchen@helsinki.fi
Helsingin yliopiston tietosuojavastaava on Veera Löthman. Häneen saa yhteyden sähköpostiosoitteesta tietosuoja@helsinki.fi.
Tutkimuksen suorittaja: Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet –tutkimushanke; Sukupuolentutkimus, humanistinen tiedekunta.
Tutkimuksen suorittamiseksi Helsingin yliopisto käyttää Microsoftin Office 365 Forms -palvelua henkilötietojen säilyttämiseen.
Tutkimuksen nimi: Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet
Tutkimus on kertatutkimus.
Henkilötietojen käsittelyn kesto:
Henkilötietoja käsitellään reseptiikan kehityksen ja hankkeen tutkimuksen ajan. Sähköiseksi muunnettu aineisto voidaan arkistoida Ilmastokestävyys keittiössä -hankkeen päätyttyä tietoarkistoon myöhempää tutkimuskäyttöä varten.
Henkilötietoja käsitellään seuraavalla yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan mukaisella perusteella:
Kyselylomakkeessa kerätään vastaajasta seuraavia tietoa: syntymävuosi, sukupuoli, äidinkieli ja ruokavalio.
Kyselylomakkeessa pyydetään vastaajaa kertomaan, minkä pääruoan vastaaja valitsi, onko pääruoka Ilmastokestävä kasvisruoka, millä perusteella vastaaja pääruokansa valitsi, kuvailemaan kokemustaan syömästään pääruoasta sekä vastaamaan väittämiin koskien ruokien ilmastovaikutuksia ja kasvisruokaa. Mikäli vastaaja valitsi pääruoakseen Ilmastokestävän kasvisruoan, häntä pyydetään antamaan pääruoalle arvosanan eri ominaisuuksien perusteella. Lisäksi vastaajaa pyydetään antamaan palautetta Ilmastokestävä kasvisruoka –lounaiden kehittäjille ja kertomaan näkemyksiään huomioonotettavista tekijöistä näiden lounaiden kehittämisessä.
Aineistoon lisätään hankkeen työntekijöiden toimesta tieto ravintolasta, jossa vastaaja asioi kyselyyn osallistumispäivänä sekä koulutustiedot.
Tutkimuksessa ei käsitellä arkaluonteisia henkilötietoja.
Henkilötiedot kerätään vastaajien täyttämistä asiakaskyselylomakkeista.
Henkilötietoja ei siirretä tai luovuteta tutkimusryhmän ulkopuolelle. Sähköiseksi muunnettu aineisto voidaan arkistoida Ilmastokestävyys keittiössä -hankkeen päätyttyä tietoarkistoon myöhempää tutkimuskäyttöä varten.
Tiedot ovat salassa pidettäviä.
Manuaalisen aineiston suojaaminen: Manuaalista aineistoa säilytetään hankkeen ajan lukollisen työhuoneen lukollisessa kaapissa.
Tietojärjestelmissä käsiteltävät tiedot:
Tutkimusrekisteri saatetaan arkistoida:
Mihin aineisto arkistoidaan ja miten pitkäksi aikaa: Arkistoidaan mahdollisesti Tietoarkistoon (www.fsd.uta.fi/fi/) toistaiseksi.
Yhteyshenkilö tutkittavan oikeuksiin liittyvissä asioissa on tämän ilmoituksen kohdassa 1 mainittu henkilö.
Suostumuksen peruuttaminen (tietosuoja-asetuksen 7 artikla)
Sinulla on oikeus peruuttaa antamasi suostumus, mikäli henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.
Oikeus saada pääsy tietoihin (tietosuoja-asetuksen 15 artikla)
Sinulla on oikeus saada tieto siitä, käsitelläänkö henkilötietojasi hankkeessa ja mitä henkilötietojasi hankkeessa käsitellään. Voit myös halutessasi pyytää jäljennöksen käsiteltävistä henkilötiedoista.
Oikeus tietojen oikaisemiseen (tietosuoja-asetuksen 16 artikla)
Jos käsiteltävissä henkilötiedoissasi on epätarkkuuksia tai virheitä, sinulla on oikeus pyytää niiden oikaisua tai täydennystä.
Oikeus tietojen poistamiseen (tietosuoja-asetuksen 17 artikla)
Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi poistamista seuraavissa tapauksissa:
Oikeutta tietojen poistamiseen ei kuitenkaan ole, jos tietojen poistaminen estää tai vaikeuttaa suuresti käsittelyn tarkoituksen toteutumista tieteellisessä tutkimuksessa.
Oikeus käsittelyn rajoittamiseen (tietosuoja-asetuksen 18 artikla)
Sinulla on oikeus henkilötietojesi käsittelyn rajoittamiseen, jos kyseessä on jokin seuraavista olosuhteista:
Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (tietosuoja-asetuksen 20 artikla)
Sinulla on oikeus saada yliopistolle toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle yliopiston estämättä, jos käsittelyn oikeusperuste on suostumus tai sopimus, ja käsittely suoritetaan automaattisesti.
Kun käytät oikeuttasi siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, sinulla on oikeus saada henkilötiedot siirrettyä suoraan rekisterinpitäjältä toiselle, jos se on teknisesti mahdollista.
Vastustamisoikeus (tietosuoja-asetuksen 21 artikla)
Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos käsittely perustuu yleiseen etuun tai oikeutettuun etuun. Tällöin yliopisto ei voi käsitellä henkilötietojasi, paitsi jos se voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Yliopisto voi jatkaa henkilötietojesi käsittelyä myös silloin, kun sen on tarpeellista yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi.
Oikeuksista poikkeaminen
Tässä kohdassa kuvatuista oikeuksista saatetaan tietyissä yksittäistapauksissa poiketa tietosuoja-asetuksessa ja Suomen tietosuojalainsäädännössä säädetyillä perusteilla siltä osin, kuin oikeudet estävät tieteellisen tai historiallisen tutkimustarkoituksen tai tilastollisen tarkoituksen saavuttamisen tai vaikeuttavat sitä suuresti. Tarvetta poiketa oikeuksista arvioidaan aina tapauskohtaisesti.
Valitusoikeus
Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetun toimistoon, mikäli katsot, että henkilötietojesi käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.
Yhteystiedot:
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki
Vaihde: 029 56 66700
Faksi: 029 56 66735
Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi
EU:n yleinen tietosuoja-asetus 13 ja 14 artiklat
Laatimispäivä: 4.2.2019
Olet osallistumassa Helsingin yliopistolla tehtävään tutkimukseen. Tässä selosteessa kuvataan, miten henkilötietojasi käsitellään tutkimuksessa.
Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Sinuun ei kohdistu mitään negatiivista seuraamusta, jos et osallistu tutkimukseen tai jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen. Jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen, ennen keskeytystä kerättyä aineistoa voidaan kuitenkin käyttää tutkimuksessa. Tämän selosteen kohdassa 17 kerrotaan tarkemmin, mitä oikeuksia sinulla on ja miten voit vaikuttaa tietojesi käsittelyyn.
Helsingin yliopisto
Osoite: PL 3 (Fabianinkatu 33), 00014 Helsingin yliopisto
Yhteyshenkilö tutkimusta koskevissa asioissa:
Nimi: Pirjo Apell
Osoite: Unioninkatu 38, PL 59, 00100 Helsinki
Puhelinnumero: +35829 4123285
Sähköpostiosoite: pirjo.apell@helsinki.fi
Helsingin yliopiston Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet -hankkeessa tutkitaan, miten ruokakulttuuri muuttuu, kun ilmastokestävyys on entistä tärkeämpi arjen ruokavalintoihin vaikuttava tekijä. Hankkeen yhtenä tavoitteena on selvittää ilmastokestävän kasvisruoan edistämismahdollisuuksia joukkoruokailussa. Hankkeessa on kehitetty 30 ilmastokestävää kasvisruokareseptiä, joita yhteistyöravintolat testaavat kevään 2019 aikana. Hanke on Koneen Säätiön rahoittama ja toteutetaan vuosina 2018–2020.
Tämän kyselylomakkeen avulla keräämme yhteistyöravintoloiden henkilökunnalta palautetta Ilmastokestävä kasvisruoka -lounaista ja niiden valmistamisesta. Kerättyä aineistoa käytetään reseptiikan kehittämiseen, hankkeessa tehtävään tutkimukseen ja tuloksista raportoimiseen. Henkilökunnan palautekyselyn tuloksia voidaan julkaista hankkeen tuottamissa esitelmissä ja tieteellisissä julkaisuissa, kuten raporteissa, artikkeleissa ja opinnäytteissä, sekä yleistajuisissa teksteissä, kuten blogikirjoituksissa. Palautekyselyn tuloksia hyödynnetään myös hankkeessa toteutettavan, ammattikeittiöille suunnatun koulutusmateriaalin koostamisessa. Koulutusmateriaalin tavoitteena on opastaa ammattikeittiöiden työntekijöitä ilmastokestävän kasvisruoan valmistamisessa ja tarjoamisessa.
Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Palautekyselyaineisto säilytetään tietoturvallisesti ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Aineistoa analysoidaan laadullisin ja tilastollisin menetelmin. Julkaisuissa ei mainita yksittäisiä henkilöitä tai yhteistyöravintoloita ellei toisin sovita.
Nimi: Ilmastokestävyys keittiössä - ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet
Hankkeen johtaja: Kuura Irni
Osoite: PL 59 (Unioninkatu 38), 00014 Helsingin yliopisto
Sähköpostiosoite: climatekitchen@helsinki.fi
Helsingin yliopiston tietosuojavastaava on Veera Löthman. Häneen saa yhteyden sähköpostiosoitteesta tietosuoja@helsinki.fi.
Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet –tutkimushanke; Sukupuolentutkimus, humanistinen tiedekunta.
Tutkimuksen nimi: Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet
Tutkimus on kertatutkimus
Henkilötietojen käsittelyn kesto:
Henkilötietoja käsitellään reseptiikan kehityksen ja hankkeen tutkimuksen ajan. Sähköiseksi muunnettu aineisto voidaan arkistoida Ilmastokestävyys keittiössä -hankkeen päätyttyä tietoarkistoon myöhempää tutkimuskäyttöä varten.
Henkilötietoja käsitellään seuraavalla yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan mukaisella perusteella:
Kyselylomakkeessa kerätään vastaajasta seuraavia tietoa: työpaikka ja ammattinimike. Kyselylomakkeessa pyydetään vastaajan arviota työpaikallaan testaamasta reseptiikasta seuraavilta osin: raaka-aineiden saatavuus ja korvaaminen, ainessuhteet, valmistusohje, annoskoko ja kokonaismäärä, maku ja ulkonäkö, menekki, käyttökelpoisuus ja muut huomiot.
Tutkimuksessa ei käsitellä arkaluonteisia henkilötietoja.
Henkilötiedot kerätään vastaajien täyttämistä kyselylomakkeista.
Henkilötietoja ei siirretä tai luovuteta tutkimusryhmän ulkopuolelle.
Tiedot ovat salassa pidettäviä.
Manuaalisen aineiston suojaaminen: Manuaalista aineistoa säilytetään hankkeen ajan lukollisen työhuoneen lukollisessa kaapissa.
Tietojärjestelmissä käsiteltävät tiedot:
Tutkimusrekisteri saatetaan arkistoida:
Mihin aineisto arkistoidaan ja miten pitkäksi aikaa: Arkistoidaan mahdollisesti Tietoarkistoon (www.fsd.uta.fi/fi/) toistaiseksi.
Yhteyshenkilö tutkittavan oikeuksiin liittyvissä asioissa on tämän ilmoituksen kohdassa 1 mainittu henkilö.
Suostumuksen peruuttaminen (tietosuoja-asetuksen 7 artikla)
Sinulla on oikeus peruuttaa antamasi suostumus, mikäli henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.
Oikeus saada pääsy tietoihin (tietosuoja-asetuksen 15 artikla)
Sinulla on oikeus saada tieto siitä, käsitelläänkö henkilötietojasi hankkeessa ja mitä henkilötietojasi hankkeessa käsitellään. Voit myös halutessasi pyytää jäljennöksen käsiteltävistä henkilötiedoista.
Oikeus tietojen oikaisemiseen (tietosuoja-asetuksen 16 artikla)
Jos käsiteltävissä henkilötiedoissasi on epätarkkuuksia tai virheitä, sinulla on oikeus pyytää niiden oikaisua tai täydennystä.
Oikeus tietojen poistamiseen (tietosuoja-asetuksen 17 artikla)
Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi poistamista seuraavissa tapauksissa:
Oikeutta tietojen poistamiseen ei kuitenkaan ole, jos tietojen poistaminen estää tai vaikeuttaa suuresti käsittelyn tarkoituksen toteutumista tieteellisessä tutkimuksessa.
Oikeus käsittelyn rajoittamiseen (tietosuoja-asetuksen 18 artikla)
Sinulla on oikeus henkilötietojesi käsittelyn rajoittamiseen, jos kyseessä on jokin seuraavista olosuhteista:
Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (tietosuoja-asetuksen 20 artikla)
Sinulla on oikeus saada yliopistolle toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle yliopiston estämättä, jos käsittelyn oikeusperuste on suostumus tai sopimus, ja käsittely suoritetaan automaattisesti.
Kun käytät oikeuttasi siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, sinulla on oikeus saada henkilötiedot siirrettyä suoraan rekisterinpitäjältä toiselle, jos se on teknisesti mahdollista.
Vastustamisoikeus (tietosuoja-asetuksen 21 artikla)
Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos käsittely perustuu yleiseen etuun tai oikeutettuun etuun. Tällöin yliopisto ei voi käsitellä henkilötietojasi, paitsi jos se voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Yliopisto voi jatkaa henkilötietojesi käsittelyä myös silloin, kun sen on tarpeellista yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi.
Oikeuksista poikkeaminen
Tässä kohdassa kuvatuista oikeuksista saatetaan tietyissä yksittäistapauksissa poiketa tietosuoja-asetuksessa ja Suomen tietosuojalainsäädännössä säädetyillä perusteilla siltä osin, kuin oikeudet estävät tieteellisen tai historiallisen tutkimustarkoituksen tai tilastollisen tarkoituksen saavuttamisen tai vaikeuttavat sitä suuresti. Tarvetta poiketa oikeuksista arvioidaan aina tapauskohtaisesti.
Valitusoikeus
Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetun toimistoon, mikäli katsot, että henkilötietojesi käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.
Yhteystiedot:
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki
Vaihde: 029 56 66700
Faksi: 029 56 66735
Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi
EU:n yleinen tietosuoja-asetus 13 ja 14 artiklat
Laatimispäivä: 3.1.2019
Olet osallistumassa Helsingin yliopistolla tehtävään tutkimukseen. Tässä selosteessa kuvataan, miten henkilötietojasi käsitellään tutkimuksessa.
Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Sinuun ei kohdistu mitään negatiivista seuraamusta, jos et osallistu tutkimukseen tai jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen. Jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen, ennen keskeytystä kerättyä aineistoa voidaan kuitenkin käyttää tutkimuksessa. Tämän selosteen kohdassa 17 kerrotaan tarkemmin, mitä oikeuksia sinulla on ja miten voit vaikuttaa tietojesi käsittelyyn.
Helsingin yliopisto
Osoite: PL 3 (Fabianinkatu 33), 00014 Helsingin yliopisto
Yhteyshenkilö tutkimusta koskevissa asioissa:
Nimi: Kuura Irni
Osoite: PL 59 (Unioninkatu 38), 00014 Finland
Sähköpostiosoite: climatekitchen@helsinki.fi
Helsingin yliopiston Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet -hankkeessa tutkitaan, miten ruokakulttuuri muuttuu, kun ilmastokestävyys on entistä tärkeämpi arjen ruokavalintoihin vaikuttava tekijä. Tutkimuksen yhtenä osana tutkimme Vegaanihaasteen palautelomakkeiden avulla, kuinka Vegaanihaasteen osallistujat ovat kokeneet vegaanisen ruokavalion kokeilun.
Helsingin yliopisto saa Vegaanihaasteen palautelomakkeet Oikeutta eläimille -järjestöltä, joka järjestää Vegaanihaaste-kampanjan. Vegaanihaaste-kampanja kerää palautelomakeaineiston, ja toimittaa yliopiston Ilmastokestävyys keittiössä -tutkimushankkeelle niiden vastaajien vastaukset, jotka ovat antaneet luvan vastaustensa käyttämiseen tieteellisessä tutkimuksessa.
Nimi- ja osoitetietoja ei kerätä tutkimuksessa. Sen sijaan tutkimuksessa kerätään tietoa esimerkiksi vastaajien iästä, asuinpaikasta ja pääasiallisesta toimesta. Paikkakunta on osa taustatietoja, jotka auttavat tutkijoita selvittämään esimerkiksi, ovatko tietynlaiset vastaukset yleisempiä etelän suurilla paikkakunnilla kuin esimerkiksi Pohjois-Suomessa. Tutkimuksen julkaisuissa ei tuoda esille yksittäisten vastaajien paikkakuntien nimiä. Tulokset julkaistaan niin, että yksittäistä vastaajaa ei ole mahdollista tunnistaa julkaisuista.
Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Palautekyselyaineisto säilytetään tietoturvallisesti ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Aineistoa analysoidaan laadullisin ja tilastollisin menetelmin.
Tutkimusryhmä: Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet
Vastaava tutkija: Kuura Irni
Osoite: PL 59 (Unioninkatu 38), 00014 Helsingin yliopisto
Sähköpostiosoite: climatekitchen@helsinki.fi
Helsingin yliopiston tietosuojavastaava on Veera Löthman. Häneen saa yhteyden sähköpostiosoitteesta tietosuoja@helsinki.fi.
Helsingin yliopisto, Humanistinen tiedekunta, Kulttuurien osasto
Tutkimuksen nimi: Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet
Henkilötietoja käsitellään yliopistolla tutkimuksen keston ajan. Tämän jälkeen tiedot arkistoidaan tutkimuskäyttöä varten.
Henkilötietoja käsitellään seuraavalla yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan mukaisella perusteella:
Tutkimuksessa kerätään vastaajilta seuraavia tietoja: paikkakunta, ikä, koulutusaste, sukupuoli ja pääasiallinen toimi. Muita tutkimusaineiston sisältämiä tietoja ovat esimerkiksi ruokavalio ja motiivit osallistua Vegaanihaasteeseen. Nimi- ja osoitetietoja ei kerätä tutkimuksessa. Tutkimuksen julkaisuissa ei tuoda esille yksittäisten vastaajien paikkakuntien nimiä.
Tutkimuksessa ei käsitellä arkaluonteisia henkilötietoja.
Tieto vastaajien paikkakunnista kerätään Vegaanihaasteen palautelomakkeesta.
Tutkimusaineisto, vastaajien paikkakuntatiedot mukaan lukien, arkistoidaan tieteellistä jatkotutkimuskäyttöä varten. Luovuttaminen arkistoon perustuu yleistä etua koskevaan tarpeeseen arkistoida tieteellisen tutkimuksen aineistot ja mahdollistaa niiden tieteellinen jatkotutkimuskäyttö.
Manuaalisen aineiston suojaaminen: Manuaalista aineistoa säilytetään hankkeen ajan lukollisen työhuoneen lukollisessa kaapissa.
Tietojärjestelmissä käsiteltävät tiedot:
Suorien tunnistetietojen käsittely:
Aineisto arkistoidaan erikseen sovittavaan tieteellistä tutkimusaineistoa säilyttävään arkistoon, esimerkiksi Tietoarkistoon (www.fsd.uta.fi/fi/) toistaiseksi. Jatkokäyttö rajataan tieteelliseen tutkimukseen. Ennen arkistointia paikkakuntatiedot karkeistetaan, eli arkistoon ei anneta materiaalia, jossa näkyy henkilön paikkakunnan nimi, vaan paikkakunnan luokka, kuten suuri kaupunki Etelä-Suomessa tai keskikokoinen kaupunki Pohjois-Suomessa.
Yhteyshenkilö tutkittavan oikeuksiin liittyvissä asioissa on tämän ilmoituksen kohdassa 1 mainittu henkilö.
Oikeuksista poikkeaminen
Yleinen tietosuoja-asetus ja Suomen tietosuojalaki mahdollistavat tietyistä rekisteröidyn oikeuksista poikkeamisen silloin, kun henkilötietoja käsitellään tieteellisessä tutkimuksessa ja oikeuksien toteuttaminen estäisi tai vaikeuttaisi suuresti käsittelyn tarkoitusten saavuttamista.
Tarvetta poiketa rekisteröidyn oikeuksista arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Tässä hankkeessa on todennäköisesti poikettava seuraavista rekisteröidyn oikeuksista:
Syy oikeuksista poikkeamiseen:
Rekisteröidyn oikeudet
Tietosuoja-asetuksen mukaan rekisteröidyllä on oikeus:
Rekisteröity ei kuitenkaan voi käyttää kaikkia oikeuksia kaikissa tilanteissa. Tilanteeseen vaikuttaa esimerkiksi se, millä perusteella henkilötietoja käsitellään.
Tarkempaa tietoa rekisteröidyn oikeuksista eri tilanteissa löytyy tietosuojavaltuutetun verkkosivuilta: https://tietosuoja.fi/rekisteroidyn-oikeudet-eri-tilanteissa
Valitusoikeus
Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetun toimistoon, mikäli katsot, että henkilötietojesi käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.
Yhteystiedot:
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki
Vaihde: 029 56 66700
Faksi: 029 56 66735
Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi
EU:n yleinen tietosuoja-asetus
13 ja 14 artiklat
Laatimispäivä: [25.1.2019]
Olet osallistumassa Helsingin yliopistolla tehtävään tutkimukseen. Tässä selosteessa kuvataan, miten henkilötietojasi käsitellään tutkimuksessa.
Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Sinuun ei kohdistu mitään negatiivista seuraamusta, jos et osallistu tutkimukseen tai jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen. Jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen, ennen keskeytystä kerättyä aineistoa voidaan kuitenkin käyttää tutkimuksessa. Tämän selosteen kohdassa 17 kerrotaan tarkemmin, mitä oikeuksia sinulla on ja miten voit vaikuttaa tietojesi käsittelyyn.
Helsingin yliopisto
Osoite: PL 3 (Fabianinkatu 33), 00014 Helsingin yliopisto
Yhteyshenkilö tutkimusta koskevissa asioissa:
Nimi: Pirjo Apell
Osoite: PL 59 (Unioninkatu 38), 00014 Helsingin yliopisto
Puhelinnumero: +35829 4123285
Sähköpostiosoite: climatekitchen@helsinki.fi
Helsingin yliopiston Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet -hankkeessa tutkitaan, miten ruokakulttuuri muuttuu, kun ilmastokestävyys on entistä tärkeämpi arjen ruokavalintoihin vaikuttava tekijä. Hankkeen yhtenä tavoitteena on selvittää ilmastokestävän kasvisruoan käyttöä joukkoruokailussa. Hankkeessa on kehitetty 30 ilmastokestävää kasvisruokareseptiä, joita yhteistyöravintolat testasivat kevään 2019 aikana. Hanke on Koneen Säätiön rahoittama ja toteutetaan vuosina 2018–2020.
Tämän kyselylomakkeen avulla keräämme tietoa yhteistyöravintoloiden henkilökunnan kokemuksista Ilmastokestävä kasvisruoka –lounasreseptien testaamisesta ja hankkeeseen osallistumisesta, sekä näkemyksiä kasvisruoan kehittämisen mahdollisuuksista joukkoruokailussa. Kerättyä aineistoa käytetään reseptiikan kehittämiseen, hankkeessa tehtävään tutkimukseen ja tuloksista raportoimiseen. Kyselyn tuloksia voidaan julkaista hankkeen tuottamissa esitelmissä ja tieteellisissä julkaisuissa, kuten raporteissa, artikkeleissa ja opinnäytteissä, sekä yleistajuisissa teksteissä, kuten blogikirjoituksissa. Kyselyn tuloksia hyödynnetään myös ammattikeittiöille suunnatun koulutusmateriaalin koostamisessa.
Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Kyselyaineisto säilytetään tietoturvallisesti ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Aineistoa analysoidaan laadullisin menetelmin. Tulosten tilastollisessa raportoinnissa yksittäiset vastaajat ovat tunnistamattomia. Vaikka tutkimuksen julkaisuissa voidaan käyttää suoria lainauksia kyselyn täyttäjän vastauksista, ei vastauksen antajaa voi tunnistaa lainauksesta kukaan muu kuin vastaaja itse.
Nimi: Ilmastokestävyys keittiössä - ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet
Hankkeen johtaja: Kuura Irni
Osoite: PL 59 (Unioninkatu 38)
00014 Helsingin yliopisto
Sähköpostiosoite: climatekitchen@helsinki.fi
Helsingin yliopiston tietosuojavastaava on Veera Löthman. Häneen saa yhteyden sähköpostiosoitteesta tietosuoja@helsinki.fi.
Tutkimuksen suorittaja: Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet –tutkimushanke; Sukupuolentutkimus, humanistinen tiedekunta.
Tutkimuksen nimi: Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet
Tutkimus on kertatutkimus
Henkilötietojen käsittelyn kesto:
Henkilötietoja käsitellään reseptiikan kehityksen ja hankkeen tutkimuksen ajan. Aineisto voidaan arkistoida Ilmastokestävyys keittiössä -hankkeen päätyttyä tietoarkistoon myöhempää tutkimuskäyttöä varten.
Henkilötietoja käsitellään seuraavalla yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan mukaisella perusteella:
Kyselylomakkeessa kerätään vastaajasta seuraavia tietoa: työpaikka ja ammattinimike.
Kyselylomakkeessa pyydetään vastaajaa kertomaan, missä kaikissa yhteistyöravintolan toimipisteissä testattuja reseptejä tarjottiin, kuvailemaan reseptien testaamisen vaiheita sekä kertomaan sen vaikutuksista yhteistyökeittiön arkeen. Vastaajaa pyydetään myös arvioimaan reseptien toimivuutta, kertomaan yhteistyöravintolan suunnitelmista käyttää testattua reseptiikkaa jatkossa, arvioimaan hankkeen toimittamien viestintämateriaalien toimivuutta, antamaan palautetta yhteistyöstä hankkeen kanssa sekä kertomaan omia näkemyksiään siitä, mitä tulisi huomioida, kun ilmastokestävää reseptiikkaa halutaan viedä laajasti käyttöön joukkoruokailussa.
Tutkimuksessa ei käsitellä arkaluonteisia henkilötietoja.
Henkilötiedot kerätään vastaajien täyttämistä kyselylomakkeista.
Henkilötietoja ei siirretä tai luovuteta tutkimusryhmän ulkopuolelle. Sähköiseksi muunnettu aineisto voidaan arkistoida Ilmastokestävyys keittiössä -hankkeen päätyttyä tietoarkistoon myöhempää tutkimuskäyttöä varten.
Tiedot ovat salassa pidettäviä.
Tietojärjestelmissä käsiteltävät tiedot:
Tutkimusrekisteri saatetaan arkistoida:
Mihin aineisto arkistoidaan ja miten pitkäksi aikaa: Arkistoidaan mahdollisesti Tietoarkistoon (www.fsd.uta.fi/fi/) toistaiseksi.
Yhteyshenkilö tutkittavan oikeuksiin liittyvissä asioissa on tämän ilmoituksen kohdassa 1 mainittu henkilö.
Suostumuksen peruuttaminen (tietosuoja-asetuksen 7 artikla)
Sinulla on oikeus peruuttaa antamasi suostumus, mikäli henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.
Oikeus saada pääsy tietoihin (tietosuoja-asetuksen 15 artikla)
Sinulla on oikeus saada tieto siitä, käsitelläänkö henkilötietojasi hankkeessa ja mitä henkilötietojasi hankkeessa käsitellään. Voit myös halutessasi pyytää jäljennöksen käsiteltävistä henkilötiedoista.
Oikeus tietojen oikaisemiseen (tietosuoja-asetuksen 16 artikla)
Jos käsiteltävissä henkilötiedoissasi on epätarkkuuksia tai virheitä, sinulla on oikeus pyytää niiden oikaisua tai täydennystä.
Oikeus tietojen poistamiseen (tietosuoja-asetuksen 17 artikla)
Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi poistamista seuraavissa tapauksissa:
Oikeutta tietojen poistamiseen ei kuitenkaan ole, jos tietojen poistaminen estää tai vaikeuttaa suuresti käsittelyn tarkoituksen toteutumista tieteellisessä tutkimuksessa.
Oikeus käsittelyn rajoittamiseen (tietosuoja-asetuksen 18 artikla)
Sinulla on oikeus henkilötietojesi käsittelyn rajoittamiseen, jos kyseessä on jokin seuraavista olosuhteista:
Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (tietosuoja-asetuksen 20 artikla)
Sinulla on oikeus saada yliopistolle toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle yliopiston estämättä, jos käsittelyn oikeusperuste on suostumus tai sopimus, ja käsittely suoritetaan automaattisesti.
Kun käytät oikeuttasi siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, sinulla on oikeus saada henkilötiedot siirrettyä suoraan rekisterinpitäjältä toiselle, jos se on teknisesti mahdollista.
Vastustamisoikeus (tietosuoja-asetuksen 21 artikla)
Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos käsittely perustuu yleiseen etuun tai oikeutettuun etuun. Tällöin yliopisto ei voi käsitellä henkilötietojasi, paitsi jos se voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Yliopisto voi jatkaa henkilötietojesi käsittelyä myös silloin, kun sen on tarpeellista yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi.
Oikeuksista poikkeaminen
Tässä kohdassa kuvatuista oikeuksista saatetaan tietyissä yksittäistapauksissa poiketa tietosuoja-asetuksessa ja Suomen tietosuojalainsäädännössä säädetyillä perusteilla siltä osin, kuin oikeudet estävät tieteellisen tai historiallisen tutkimustarkoituksen tai tilastollisen tarkoituksen saavuttamisen tai vaikeuttavat sitä suuresti. Tarvetta poiketa oikeuksista arvioidaan aina tapauskohtaisesti.
Valitusoikeus
Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetun toimistoon, mikäli katsot, että henkilötietojesi käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.
Yhteystiedot:
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki
Vaihde: 029 56 66700
Faksi: 029 56 66735
Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi
EU:n yleinen tietosuoja-asetus
13 ja 14 artiklat
Laatimispäivä: 16.4.2019
Olet osallistumassa Helsingin yliopistolla tehtävään tutkimukseen. Tässä selosteessa kuvataan, miten henkilötietojasi käsitellään tutkimuksessa.
Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Sinuun ei kohdistu mitään negatiivista seuraamusta, jos et osallistu tutkimukseen tai jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen. Jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen, ennen keskeytystä kerättyä aineistoa voidaan kuitenkin käyttää tutkimuksessa. Tämän selosteen kohdassa 17 kerrotaan tarkemmin, mitä oikeuksia sinulla on ja miten voit vaikuttaa tietojesi käsittelyyn.