Koulutusohjelmien haku

Pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien maisteriohjelma

Seuraava haku alkaa 17.3.2021
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Seuraava haku alkaa 17.3.2021
Kieli
ruotsi
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

Ha­luat­ko Poh­jois­mai­den ja poh­jois­mai­sen kult­tuu­rin asian­tun­ti­jak­si?

Haluatko pohjoismaisten kielten ja pohjoismaisen kirjallisuuden huippuosaajaksi? Mietitkö miten kieli ja kulttuuri muovaa kokemuksia, tietoa ja ymmärrystä? Pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien maisteriohjelmassa pääset syventämään tietojasi ja osaamistasi Pohjoismaista kulttuurisena ja kielellisenä yhteisönä. Samalla saavutat vahvan kieli- tai kirjallisuustieteellisen asiantuntijuuden. Saat laajan ymmärryksen ajankohtaisista tutkimusaiheista, menetelmistä ja analyysin työkaluista sekä käytännön harjoitusta uskottavassa argumentaatiossa. Koulutusohjelmamme on Suomen ainoa, jossa saat pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien opetusta norjan-, tanskan- ja islanninkielisiltä natiivitutkijoilta, mikä tekee opiskeluympäristöstä aidosti pohjoismaisen. Maisteriohjelma sisältää kaksi opintosuuntaa: pohjoismaisten kielten opintosuunnan sekä pohjoismaisen kirjallisuuden opintosuunnan.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös hakuehdot.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.