Koulutusohjelmien haku

Hammaslääketieteen koulutusohjelma

Hammaslääketieteen koulutusohjelma
Seuraava haku alkaa 17.3.2021
Opintojen laajuus ja kesto
330 opintopistettä, 5,5 vuotta
Tutkintotaso
Lisensiaatti
Hakuaika
Seuraava haku alkaa 17.3.2021
Kieli
suomi, suomi ja ruotsi

Akateeminen käsityö, sitä hammaslääkäriys parhaimmillaan on

Hammaslääkäri, tuo pelottava ja arvostettu ammattilainen, joka tulee apuun hädän ja kivun aikana ja joka opettaa ja neuvoo suun terveydessä. Yhteiskunnallisen tilanteen vaihdellessa, yksi ei muutu. Hammaslääkäreiden työllisyystilanne on erittäin hyvä ja palkkaus kilpailukykyinen. Työttömyyttä ei juuri esiinny ja terveyskeskuksista hammaslääkäreistä on jopa pulaa. Väestön ikääntyminen lisää kysyntää entisestään, joten hammaslääketieteen koulutusohjelma tarjoaa todellakin mahdollisuuden valmistua hyvin työllistävään ammattiin. Hammaslääkärit myös usein viihtyvät työssään ja pitävät työstään.

Hammaslääketieteen erikoisaloja on yhteensä viisi. Ensimmäisenä opiskeluvuotena voi myös hakeutua tiedekunnan tutkijalääkäri/-hammaslääkäri koulutusohjelmaan. Ohjelmaan hyväksytään noin 10 opiskelijaa vuosittain. Ohjelmassa opiskelija tekee tohtorintutkintoon tähtäävää tutkimusta hammaslääketieteen opintojen ohella ja saa tutkijankoulutusta kansainvälisesti arvostetussa ympäristössä.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös hakuehdot.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Älä kysy kaverilta, kysy hakuneuvonnasta! Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.