Suomen- ja ruotsinkielisiin koulutusohjelmien hakuaika syksyllä 2025 alkaviin opintoihin päättyi 25.3.2025. Hakuaika syksyllä 2026 alkaviin opintoihin on 10.-24.3.2026.
Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.
Tähän ohjelmaan voit hakea yhteishaussa, jos olet suorittanut tai suoritat hakukeväänä korkeakoulukelpoisuuden tuottavan tutkinnon, eli esimerkiksi suomalaisen ylioppilastutkinnon. Useimmissa hakukohteissa voit tulla valituksi sekä ylioppilastodistuksen että valintakokeen perusteella.
Tarkista hakukohteen valintaperusteista Opintopolussa, miten sinua kiinnostavaan hakukohteeseen voi tulla valituksi.
Tutustu hammaslääketieteen koulutusohjelman yhteishaun hakuohjeisiin ennen hakua. Valintaperusteet seuraavaan hakuun julkaistaan Opintopolussa aina edeltävänä syksynä. Valintaperusteista löydät tiedon korkeakoulukelpoisuuden tuottavista tutkinnoista ja kielitaidon osoittamisen tavoista.
Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.
Hammaslääketieteen koulutusohjelma johtaa hammaslääketieteen lisensiaatin (HLL) tutkintoon. Hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinto on paitsi akateeminen selkeästi myös ammattiin johtava tutkinto. Hammaslääkärin tehtävä on suun terveyden edistäminen ja potilaiden sairauksien diagnosoiminen ja hoitaminen.
Hammaslääketieteen lisensiaatiksi valmistuvaksi opiskelijan tulee pystyä toimimaan hammaslääkärin kliinisessä työssä. Tämä edellyttää akateemisia taitoja, kliinisiä kädentaitoja sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.
Millaista on opiskella hammaslääketiedettä? Mitä taitoja tarvitaan? Millaista opiskelijaelämä on? Hammaslääketieteen opiskelijat vastaavat videolla kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
Katso myös video, jossa opiskelijat kertovat millaista on opiskella lääketieteellisessä tiedekunnassa.
Hammaslääketieteen kanditutkinnon suorittamisen jälkeen opiskelija voi jatkaa hammaslääketieteen opintoja hammaslääketieteen lisensiaattiohjelmassa. Hammaslääketieteen kanditutkinto antaa valmiudet hakeutua muuhun ylemmän korkeakoulututkinnon opintoihin. Hammaslääketieteen kanditutkinto ei anna pätevyyttä toimia terveydenhuollon ammattihenkilönä.
Suuri osa hammaslääkäreistä työskentelee terveyskeskushammaslääkäreinä tai itsenäisinä ammatinharjoittajina. Hammaslääkärit työskentelevät myös oman alansa asiantuntijoina moniammatillisissa työyhteisöissä yhteiskunnan eri sektoreilla. Perinteisen hammaslääkärin työn lisäksi koulutus antaa valmiudet toimia tutkimus- ja opetustehtävissä. Hammaslääkärit voivat toimia myös ulkomailla tai erilaisissa avustusjärjestöissä. Hammaslääkäreistä erikoistuu tällä hetkellä n. 10 %.
Hammaslääkäreiden työllistymistilanne on hyvä. Työllistämistilastoja löytyy Hammaslääkäriliiton www-sivuilta.
Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Älä kysy kaverilta, kysy hakuneuvonnasta! Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.