Ura ja työelämä

Opiskelu kulttuurien tutkimuksen parissa valmistaa sinua erilaisiin työtehtäviin, joissa kulttuurisen tiedon ja erilaisten vuorovaikutussuhteiden ymmärtäminen, arvioiminen ja välittäminen on keskeistä.

Opintojesi painotuksen mukaisesti saat valmiudet muun muassa työskentelyyn

  • museo- ja kulttuurihallinnon alalla
  • uskonto- ja kulttuurikasvatuksen alalla
  • kulttuurialan yrittäjänä
  • kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä
  • muistiorganisaatiossa sekä
  • erilaisissa kulttuuriperintöprojekteissa.

Tutustu tarkemmin valmistuneiden urapolkuihin Töissä.fi-palvelussa ja 375 humanistia -sivustolla.

Urapalvelut

Opinnot ovat osa uraasi. Helsingin yliopistossa urasuunnittelu kuuluu kaikkiin tutkintoihin. Urapalvelut tukee yhteistyössä koulutusohjelmien kanssa kasvuasi asiantuntijaksi osana opintojasi ja erillisin palveluin.

Urapalvelut on tukenasi aina ensimmäisestä opintovuodestasi lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.

Urapalvelut

  • tarjoaa uraohjausta ja työnhaun neuvontaa
  • järjestää infoja, työpajoja ja työelämätapahtumia
  • välittää opiskelijoille soveltuvia työ- ja harjoittelupaikkoja
  • jakaa yliopiston tuen harjoitteluun ja
  • fasilitoi ryhmämentorointiohjelmia.

Tutustu urapalvelujen koko tarjontaan Opiskelijan ohjeissa, teemoissa Työ ja ura sekä Harjoittelu.

Maisteriopintomahdollisuudet

Tultuasi hyväksytyksi Kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmaan saat opinto-oikeuden seuraaviin maisteriohjelmiin:

Voit hakea myös esimerkiksi näihin maisteriohjelmiin:

Muihin maisteriohjelmiin hakeutumiseen voi liittyä erillinen haku tai opintojen arvosanavaade, joista kerrotaan tarkemmin opintojen aikana.

Alumnitarina: Tiina Merisalo

Helsingin kaupunginmuseon johtaja Tiina Merisalo on luotsannut Suomen suurimpiin kuuluvaa kulttuurihistoriallista museota yli 12 vuotta, kaksikymmentä vuotta eli suuren osan työurastaan hän on tehnyt Helsingin kaupungin palveluksessa. Satavuotias uudistuva museo elää ja hengittää kaupungin ja kaupunkilaisten kanssa. Museon toiminnan kautta jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin.

Tiina Merisalo 375 humanistia -sivustolla

Alumnitarina: Timo Santala

Lupabyrokratiaviidakkoa pelkäämätön Timo Santala on luonut ystäviensä kanssa vapaaehtoistoimintaan perustuvia menestyskonsepteja. We Love Helsinki -tapahtumia on järjestetty erilaisten teemojen puitteissa viitisenkymmentä kertaa. Ravintolapäivä puolestaan on levinnyt neljässä vuodessa yli 60 maahan. Kollektiiviseen toimintaan kannustava Santala on tällä hetkellä Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian silmät, suu ja korvat.

Timo Santala 375 humanistia -sivustolla

Alumnitarina: Mari Hatakka

Opiskeluaikoinaan Mari Hatakka tanssi ja lauloi työkseen Topi Sorsakosken, Agentsien ja Leningrad Cowboysien matkassa. Hän jäi hyvin ansaitulle go-go-eläkkeelle vuonna 2000 ja ryhtyi tekemään heteroparisuhteen kulkua käsittelevää folkloristiikan väitöskirjaa. Jo väitöskirjaprosessin aikana hän päätti, ettei enää koskaan hae yhtään apurahaa, ja löysi uran liike-elämästä. Lippupisteen kehityspäällikkönä työskentelevä Hatakka on myös ehtinyt kommentoida parisuhdekulttuuriin liittyviä ilmiöitä Ensitreffit alttarilla -sarjassa.

Mari Hatakka 375 humanistia -sivustolla

Alumnitarina: Anna Laurinsilta

Anna Laurinsilta näkee työssään, kuinka pienikin apu on tärkeää. Suomen Punaisen Ristin varainhankintapäällikkönä hän on oppinut, että vapaaehtoisten lahjoittama aika on yhtä merkittävä asia kuin rahalahjoituksetkin. Kansatieteen opinnot ovat antaneet näkökulmaa numeroiden taakse: pohjimmiltaan kyse on aina ihmisistä, jotka haluavat auttaa tai jotka tarvitsevat kipeästi apua.

Anna Laurinsilta 375 humanistia -sivustolla

Helsingin yliopiston alumnit

Kaikki Helsingin yliopiston entiset tutkinto-opiskelijat, vaihto-opiskelijat sekä työntekijät ovat alumnejamme. Helsingin yliopiston alumneja on maailmanlaajuisesti lähes 200 000, ja jo yli 30 000 henkilöä on osa alumnitoimintaamme.

Lue lisää Helsingin yliopiston alumneista ja heidän toiminnastaan.

Etsi Helsingin yliopiston alumneja Linkedinistä.

Opi lisää Helsingin yliopiston alumniyhdistyksestä.