Vuoden 2019 palkinnot jaettiin joulukahveilla
Tietojenkäsittelytieteen osasto palkitsee vuosittain opettajiaan aktiivisuudesta opetuksen laadun kehittämisessä sekä tutkijoitaan laadukkaasta tieteellisestä tutkimustoiminnasta. Lisäksi osasto palkitsee vuoden henkilön tai ryhmän, joka on jollain positiivisella tavalla erottunut muista vuoden aikana.

Tänä vuonna osaston joulukahvitilaisuudessa 17.12.2019 palkinnot jaettiin seuraaville henkilöille:

Vuoden opettaja -palkinto: Luonnontieteiden kandidaatti (LuK) Harri Kähkönen
”Harri on toiminut laajasti perusopintojen parissa ja osallistunut aktiivisesti opetuksen kehitykseen. Laskariohjaajana hän on osoittanut hyvää pedagogista taitoa ja opiskelijalähtöistä ajattelua. Tilaisuudet on suunniteltu aidoiksi oppimistilainteiksi, joissa passiivisten mallivastauksien listaamisen sijaan Kähkönen pyrkii myös aidosti vastaamaan opiskelijoita pohdituttaneisiin seikkoihin ja tarkastelemaan teemoja syvemmin.

Eritoten Tietokoneen toiminta -kurssilla Kähkösen panos on ollut merkittävä, sillä hän on laatinut opiskelijoiden tueksi useita ylimääräisiä materiaaleja, joissa avataan kurssin keskeisiä aiheita. Kähkönen on toistuvasti osoittanut aitoa kiinnostusta ja innostusta opetustyötä kohtaan ja on aktiivisena osallistujana opetuksen kehitystä käsittelevissä keskusteluissa.”

Varttuneempien tutkijoiden Vuoden tutkija -palkinto: Akatemiatutkija Alexandru I. Tomescu
"Alexandru is a researcher of exceptionally high class. He has established a strong record of accomplishment for results in high quality, high-impact venues right across the spectrum from theory to practice to applications, particularly in the field of Algorithmic Bioinformatics. He has achieved wild success in 2019, beginning with an Academy Research Fellowship and quickly following this with an ERC starting grant."

Nuorempien tutkijoiden Vuoden tutkija -palkinto: Tohtorikoulutettava Juho Leinonen 
”Juho on ollut jatko-opintojensa aikana erittäin aktiivinen ja tuottelias. Hän on osallistunut kahteen kansainväliseen työryhmään, hänellä on yli 25 vertaisarvioitua JUFO-rankattua tieteellistä julkaisua, ja hän on saanut sekä yhden parhaan artikkelin palkinnon, että yhden parhaan esityksen palkinnon. Oman tutkimuksensa lisäksi hän osallistuu tieteellisen yhteisön ohjelmatoimikuntatyöhön ja myös tietojenkäsittelytieteen osastolla tapahtuvan opetuksen kehittämiseen.”

Vuoden henkilö -palkinto: Koulutussuunnittelija Reijo Siven
”Reijon rooli ja panos koulutussuunnittelijana, opetushallinnon asiantuntijana, opetuksen järjestelyssä sekä opiskelijoiden neuvonnassa ja ohjaamisessa on ollut huomattava viime vuosien murrosvaiheissa. Reijon asiantuntemuksen ja osaamisen sekä rauhallisen suhtautumisen ansiosta moni on saanut avun vaikeilta tuntuvissa asioissa. Hänen panoksensa osaston vastuulla olevin opetusohjelmien muodostamisessa ja käynnissä pitämisessä on ollut merkittävä ja hän on tehnyt todella paljon töitä niiden eteen.

Erityisesti opiskelijat ja osa-aikaiset työntekijät arvostavat suuresti Reijon panosta: Reijo on asiantuntija, jolla on aina aikaa auttaa. Kurssiavustajat ja osa-aikaiset työntekijät saavat kaiken tarvitsemansa tuen, ja jopa enemmän, Reijolta. Opiskelijoille Reijo on tukipilari, jolta saa apua erityisesti valmistumisen ja opintokokonaisuuksien kanssa myös päivystysaikojen ulkopuolella.”

Paljon onnea kaikille palkituille!