Mitä tutkit?
Tutkin verkottuneita ja sulautettuja sensorijärjestelmiä. Tarkastelen, miten näitä järjestelmiä voidaan hyödyntää tieteellisen toiminnan tukena. Sensoriteknologioita käytetään monissa verkkoyhteydellä varustetuissa laitteissa, kuten älypuhelimissa, ympäristöä mittaavissa antureissa, drooneissa ja autonomisissa ajoneuvoissa.
Ryhmäni kanssa olemme kehittäneet esimerkiksi tiedonkeruun menetelmiä sekä tekoäly- ja koneoppimismenetelmiä, joilla voidaan parantaa tiedon laatua ja tutkia myös tietojen käyttöön liittyviä mahdollisia turvallisuus- ja yksityisyysriskejä. Viime kädessä tutkimukseni tavoite on käyttää näitä teknologioita parantamaan tieteellistä ymmärrystä ja tuottaa uusia ja parempia tutkimusmenetelmiä.
Mihin ja miten tutkimuksesi aihe vaikuttaa?
Tutkimukseni vaikuttaa laajasti empiiriseen analyysiin, koska kehitän uudenlaisia menetelmiä tieteellisen mittaustiedon keräämiseen. Kehittämämme menetelmät parantavat tiedonkeruun prosesseja, mutta ne voivat vaikuttaa laajasti myös dataan perustuvaan päätöksentekoon kaikkialla yhteiskunnassa, kuten liike-elämässä ja politiikassa.
Uudenlaisilla datankeruun ja analysoinnin tekniikoilla on myös kaupallista potentiaalia, ja jotkin tuloksistani ovat johtaneet kaupallisiin innovaatioihin.
Mikä alallasi inspiroi sinua erityisesti juuri nyt?
Alani tutkijat innostuvat nyt etenkin kehittyneiden tekoälyteknologioiden integroinnista jokapäiväisiin laitteisiin. Esimerkiksi tekoälyratkaisuja pyörii jo laajalti älypuhelimissa, ja kehitteillä on ratkaisuja tekoälyn tuomiseksi älykelloihin, kuulokkeisiin ja moniin muihin vastaavanlaisiin laitteisiin.
Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa tutkia uusia tapoja tehostaa tiedon keräämisen prosesseja erityisesti luonnollisissa ekosysteemeissä. Valtameret ja vesialueet ovat erityisen lähellä sydäntäni.
Lisäksi minua kiehtovat kvanttilaskennan mahdollisuudet sulautetuissa järjestelmissä. Niistä aukeaa uusia tutkimusväyliä, jotka voivat mullistaa tapamme käsitellä ja analysoida tietoa.