Oskari Virtanen (Lahden Lyseo) palkittiin suorituksestaan hopeamitalilla. Mikkelin lukion Veikka Karonen saavutti kilpailussa pronssimitalin. Suomen väreissä Kutaisissa kilpailivat myös Tomi Litkey (Otaniemen lukio), Tove Tiedemann (Gymnasiet Lärkan) ja Daniel Rasmus (Porin Lukio).
Suomen joukkueen johtajina Georgian järjestämissä kilpailussa toimivat Lasse Franti Savonlinnan lyseon lukiosta ja Eppu Leinonen Helsingin yliopistosta. Joukkueen jäsenistä Veikka Karonen ja Tomi Litkey edustivat Suomea osana varusmiespalvelustaan.
Suomelle ja useimmille Euroopan maille kyseessä oli kauden pääkilpailu, sillä kansainväliset fysiikkaolympialaiset järjestetään tänä vuonna Iranissa. Samasta syystä kilpailussa oli tänä vuonna poikkeuksellisen paljon Euroopan ulkopuolisia vierailijamaita, mikä teki tapahtumasta kaikkien aikojen suurimman.
Fysiikkaolympialaisissa ratkotaan kokeellisia ja teoreettisia fysiikan ongelmia, joita ratkomaan jokainen osallistuva maa saa lähettää viisihenkisen joukkueen. Yksilöinä käytävässä kilpailussa jaetaan kulta-, hopea- ja pronssimitaleja sekä kunniamainintoja siten, että hieman yli puolet osallistujista saa jonkin palkinnon.
Teoriatehtävissä pohdittiin tällä kertaa puoliympyrän muotoiseen esteeseen törmäävän kiekon mekaniikkaa, avaruusalusten välisen relativistisen lahjojenvaihdon yksityiskohtia ja interferometrin optiikkaa. Kokeellisessa osassa aiheena oli pietsokiteen käyttäytyminen eri tilanteissa. Tehtävässä tarvittiin myös elektroniikan komponentteja ja superpalloa.
Suomen joukkue oli valmistautunut kilpailuun kansallisella kirjevalmennuksella sekä kahdella yhdessä Viron kanssa järjestetyllä valmennusleirillä. Kokeellista fysiikkaa harjoiteltiin edellisten vuosien olympiatöiden parissa Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksella. Virolaiset järjestivät valmennuksen teoriaosuuden Orissaaren lukiossa Saarenmaalla. Kummankin maan olympiajoukkueet valittiin jo ennen leirejä huhtikuussa Tallinnassa järjestetyssä 21. Pohjoismaiden ja Baltian fysiikkamaaottelussa.
Kilpailupäivien lisäksi ohjelmassa oli retkiä ja muuta isäntämaan järjestämää ohjelmaa. Kutaisi on yksi Euroopan pisimpään yhtäjaksoisesti asutettuna olleita kaupunkeja ja on koko olemassaolonsa ajan sijainnut eri kulttuurien risteyskohdassa. Kilpailijat tutustuivat kaupungin historiaan ja nähtävyyksiin, kuten kuuluisaan Valkoiseen siltaan ja suihkulähteeseen. Joukkueenjohtajat vierailivat myös muun muassa Motsametan luostarissa ja läheisessä tippukiviluolassa.
EuPhO-kilpailijoiden tulee olla alle 20-vuotiaita nuoria, jotka eivät ole aloittaneet korkeakouluopintojaan. Kilpailu käydään yksilöiden välillä, eikä maiden välisiä eroja
tilastoida virallisesti. Suomessa hanketta koordinoi Opetushallituksen ja Jyväskylän yliopiston tukemana Matemaattisten aineiden opettajien liitto MAOL ry.