Opiskelijalähettiläät
Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opiskelijalähettiläät kertovat työstään.

Opiskelijalähettiläät kertovat, millaista opiskelu on tiedekunnassamme ja käyvät kertomassa kokemuksistaan esimerkiksi lukioissa. Tapoja on monia, ja vaikuttamalla oman alan näkyvyyteen voi vaikuttaa myös tuleviin viikkiläisiin! Toiminnasta saa myös arvokasta työkokemusta. Opiskelijalähettilästoiminnasta voi kysyä sähköpostitse osoitteesta opiskelijalahettilaat(at)helsinki.fi. Alla lisäksi kahden maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opiskelijan puheenvuorot kokemuksesta.

"Moni meidän tiedekunnassamme opiskeleva voi varmaan samaistua siihen kokemukseen, ettei omaa koulutusohjelmaa tunneta kovin hyvin Viikin ulkopuolella – löysin itsekin oman hakukohteeni vasta abivuotena lukiossa. Siksi päätinkin yliopistoon päästyäni, että käyn pikimmiten Helsingin yliopiston opiskelijalähettiläiden koulutuksen, jotta voin toimia opiskelijaedustajana. Oma ala on osoittautunut sen arvoiseksi, että sitä mainostaa mielellään potentiaalisille tuleville opiskelijoille!

–Opiskelijaedustajana voi tehdä myös muutakin kuin kiertää oppilaitoksesta toiseen kertomassa omasta alasta. Opiskelijaedustajat tekevät esimerkiksi sisältöä yliopiston sosiaalisen median tileille, kirjoittavat blogikirjoituksia opiskelijan arjesta sekä vastaavat hakijoiden kysymyksiin chatissa. On siis monta tapaa toimia yliopiston opiskelijalähettiläänä. Itse olen muun muassa käynyt kotiseudullani kertomassa lukiolaisille opiskelusta tiedekunnassamme. Koulutuksen käyminen ei ollut erityisen vaativaa, eikä sen käyminen sido vielä mihinkään työtehtävään. Työtä voikin tehdä oman mielenkiinnon ja jaksamisen mukaan joustavasti. Mikäli sinua vähääkään kiinnostaa toimia opiskelijaedustajana, suosittelen lämpimästi käymään esittelijäkoulutuksen!"

Liisa, elintarviketieteiden opiskelija

“Minua voisi kuvailla aktiiviopiskelijaksi ja opiskelija-aktiiviksi. Harrastan opintojeni ohessa kaikenlaista järjestötoimintaa, jossa luodaan hauskaa toimintaa kanssaopiskelijoille ja myös itsellemme. Samalla tutustutaan uusiin ihmisiin, opitaan ehkä jotain uutta omasta alastamme ja yhdessä saadaan niitä kuuluisia hyviä ideoita, joita lähteä toteuttamaan. Viimeistelen opintojani maataloustieteiden kandiohjelmassa, ja tarkoitus olisi aloittaa maisteriopinnot kasvintuotantotieteiden parissa. Aion itse erikoistua puutarhatalouteen ja erityisesti kasvihuonetuotantoon.

Olen toiminut yliopistolla opiskelijalähettiläänä kiertämässä lukioissa ja esitellyt niin meidän maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaamme kuin myös omaa alaani. Tein esimerkiksi pitemmän reissun Pohjois-Suomessa, jolloin vierailin viidessä eri lukiossa ja esiinnyin yhteensä arviolta 200 lukiolaiselle. Toiminta on hyvin palkitsevaa, ja on innostavaa nähdä, kuinka nuoret ottavat avosylin vastaan tietoa jostain muusta kuin valtavirta-aloista. Itseäni erityisesti innostaa nähdä, kuinka ruuantuotanto koetaan jatkuvasti kiinnostavampana aiheena ja ala varteenotettavana vaihtoehtona.

Opiskelijalähettiläänä toimimisessa on myös hurjasti muita mahdollisuuksia kuin live-lukioesittelyt. Voit tehdä alastasi etäesittelyjä, olla edustamassa erilaisissa tapahtumissa, vastata chatissa alaasi koskeviin kysymyksiin, päivittää blogia tai tehdä vaikka instagram take-overin! Yliopisto on tehnyt hurjasti töitä parantaakseen avoimuutta uusien opiskelijoiden saamiseen ja toimintaa kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Opiskelijalähettiläät ovat todella avoin ja innostava porukka, jossa pääsee tekemään täysin itsestään riippuvan määrän hommia joko yksin tai pienessä porukassa.”

– Juho, maataloustieteiden opiskelija