Pitääkö kotimaisesta ruoantuotannosta olla huolissaan? Mitä kuluttajat haluavat syödä tulevaisuudessa? Onko ruoka-ala tulevaisuuden vai auringonlaskun ala? Löytyykö ratkaisu ruokamurrokseen laboratoriosta? Entä mikä on tutkimuksen rooli tässä kaikessa?
Ruokaturva Suomessa 2030 -keskustelutilaisuudessa tarkastellaan ruokaturvan tulevaisuutta erilaisista näkökulmista. Ruokaturvalla tarkoitetaan sitä, että ravitsevaa ruokaa on saatavilla riittävästi ja ihmisillä on mahdollisuus hankkia sitä. Keskustelemassa on Helsingin yliopiston tutkijoita sekä muita aiheen asiantuntijoita. Myös yleisökysymyksille on varattu aikaa. Tilaisuuden juontaa maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan työelämäprofessori Kaisa Karttunen.
Tilaisuus järjestetään 8.10.2024 klo 17–19 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Tilaisuutta voi seurata joko paikan päällä tai striimin välityksellä, ja yleisökysymyksiä voi esittää Presemossa.
Ohjelma:
Tervetuloa
Ritva Toivonen, Helsingin yliopisto
Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä on ruokaturvan perusta
Juha Helenius, Helsingin yliopisto
Päivi Nerg, maa- ja metsätalousministeriö
Panostus tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyöhön takaa ruokaturvan jatkossakin
Mari Sandell, Helsingin yliopisto
Marleena Tanhuanpää, Elintarviketeollisuusliitto ry
Ruokaturvan uudet ulottuvuudet: ruokaa bioreaktorista
Niko Räty, Helsingin yliopisto
Juha-Pekka Pitkänen, Solar Foods
Loppusanat
Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!