Tervetuloa Ruokaturva Suomessa 2030 -tilaisuuteen!

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta järjestää 8.10.2024 kaikille avoimen keskustelutilaisuuden, jossa tarkastellaan ruokaturvan tulevaisuutta erilaisista näkökulmista. Tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä Tiedekulmassa tai verkossa.

Pitääkö kotimaisesta ruoantuotannosta olla huolissaan? Mitä kuluttajat haluavat syödä tulevaisuudessa? Onko ruoka-ala tulevaisuuden vai auringonlaskun ala? Löytyykö ratkaisu ruokamurrokseen laboratoriosta? Entä mikä on tutkimuksen rooli tässä kaikessa? 

Ruokaturva Suomessa 2030 -keskustelutilaisuudessa tarkastellaan ruokaturvan tulevaisuutta erilaisista näkökulmista. Ruokaturvalla tarkoitetaan sitä, että ravitsevaa ruokaa on saatavilla riittävästi ja ihmisillä on mahdollisuus hankkia sitä. Keskustelemassa on Helsingin yliopiston tutkijoita sekä muita aiheen asiantuntijoita. Myös yleisökysymyksille on varattu aikaa. Tilaisuuden juontaa maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan työelämäprofessori Kaisa Karttunen

Tilaisuus järjestetään 8.10.2024 klo 17–19 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Tilaisuutta voi seurata joko paikan päällä tai striimin välityksellä, ja yleisökysymyksiä voi esittää Presemossa

Ohjelma:

Tervetuloa  
Ritva Toivonen, Helsingin yliopisto  

Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä on ruokaturvan perusta
Juha Helenius, Helsingin yliopisto 
Päivi Nerg, maa- ja metsätalousministeriö  

Panostus tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyöhön takaa ruokaturvan jatkossakin  
Mari Sandell, Helsingin yliopisto  
Marleena Tanhuanpää, Elintarviketeollisuusliitto ry  

Ruokaturvan uudet ulottuvuudet: ruokaa bioreaktorista  
Niko Räty, Helsingin yliopisto  
Juha-Pekka Pitkänen, Solar Foods 

Loppusanat   

 

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!