Tarvitsemme riittävästi ravitsevaa ja turvallista ruokaa myös kriisien ja erilaisten häiriötilanteiden aikana. Suomen elintarvikeomavaraisuus on korkea, mutta emme kuitenkaan ole erillään globaaleista kehityskuluista. Koronapandemia, Ukrainan sota ja ilmastonmuutos ovat kaikki esimerkkejä tekijöistä, jotka nostavat esiin uhkakuvia myös Suomen huoltovarmuudelle. Lisäksi suomalaisen maatalouden kannattavuus on kriisissä.
Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan Ruoan huoltovarmuus: energia, ruokavaliot, innovaatiot -tapahtuma maanantaina 10.10. kello 17.00–19.00 tarkastelee ruoan huoltovarmuutta Suomessa kolmesta eri näkökulmasta.
RUOAN HUOLTOVARMUUS: ENERGIA, RUOKAVALIOT, INNOVAATIOT
OHJELMA
10.10.2022 klo 17.00–19.00, Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki
- Energialla keskeinen rooli maatalouden huoltovarmuudessa – professori
. Keskustelukumppanina MTK:n toiminnanjohtaja . - Kestävä ruokavalio edistää huoltovarmuutta – apulaisprofessori
. Keskustelukumppanina Marttaliiton kehittämispäällikkö . - Millaisia innovaatioita ruuan huoltovarmuuden takaamiseksi? – Viikki Food Design Factoryn johtaja
. Keskustelukumppanina Nordic Foodtech VC:n sijoitusjohtaja .
Tilaisuuden juontaa tiedekunnan yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta ja innovaatioista vastaava varadekaani
Tilaisuus järjestetään lähitapahtumana, mutta sitä pääsee seuraamaan myös
Tervetuloa paikan päälle tai striimiin!