Huoltovarmuusteemalle jatkoa lokakuussa: esillä energia, ruokavaliot ja innovaatiot

Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan Ruoan huoltovarmuus: energia, ruokavaliot, innovaatiot -tapahtuma maanantaina 10.10. kello 17.00–19.00 tarkastelee ruoan huoltovarmuutta Suomessa kolmesta eri näkökulmasta. 

Tarvitsemme riittävästi ravitsevaa ja turvallista ruokaa myös kriisien ja erilaisten häiriötilanteiden aikana. Suomen elintarvikeomavaraisuus on korkea, mutta emme kuitenkaan ole erillään globaaleista kehityskuluista. Koronapandemia, Ukrainan sota ja ilmastonmuutos ovat kaikki esimerkkejä tekijöistä, jotka nostavat esiin uhkakuvia myös Suomen huoltovarmuudelle. Lisäksi suomalaisen maatalouden kannattavuus on kriisissä.  

Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan Ruoan huoltovarmuus: energia, ruokavaliot, innovaatiot -tapahtuma maanantaina 10.10. kello 17.00–19.00 tarkastelee ruoan huoltovarmuutta Suomessa kolmesta eri näkökulmasta.  

RUOAN HUOLTOVARMUUS: ENERGIA, RUOKAVALIOT, INNOVAATIOT

OHJELMA

 

10.10.2022 klo 17.00–19.00, Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki

  • Energialla keskeinen rooli maatalouden huoltovarmuudessa – professori Timo SipiläinenKeskustelukumppanina MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin. 
  • Kestävä ruokavalio edistää huoltovarmuutta – apulaisprofessori Anne-Maria Pajari. Keskustelukumppanina Marttaliiton kehittämispäällikkö Maija Soljanlahti.  
  • Millaisia innovaatioita ruuan huoltovarmuuden takaamiseksi? – Viikki Food Design Factoryn johtaja Laura Forsman. Keskustelukumppanina Nordic Foodtech VC:n sijoitusjohtaja Lauri Reuter.

Tilaisuuden juontaa tiedekunnan yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta ja innovaatioista vastaava varadekaani Mari Sandell.  

Tilaisuus järjestetään lähitapahtumana, mutta sitä pääsee seuraamaan myös striiminä. Yleisökysymyksiä voi esittää tilaisuuden aikana Presemossa.  

Tervetuloa paikan päälle tai striimiin!