Kliinisen mielenterveyspsykologian erikoispsykologikoulutus

Erikoispsykologikoulutus on maisterin tutkinnon jälkeistä yliopistollista erikoistumiskoulutusta. Kliinisen mielenterveyspsykologian erikoispsykologikoulutuksesta (70 op) vastaa kansallisesti Helsingin yliopisto ja se järjestetään yhteistyössä Psykonet -yliopistoverkoston kanssa.

Työn ohella suoritettava kolmen vuoden pituinen koulutus on suunnattu sinulle, joka työskentelet psykiatrian tai mielenterveystyön kentällä ja haluat kehittyä kliinisen mielenterveyspsykologian erityisasiantuntijaksi. Monipuolisen koulutuksen aikana kehität kliinisen mielenterveyspsykologin ammatti-identiteettiäsi sekä erityisasiantuntijuuttasi kliinisen mielenterveyspsykologian ydinalueilla, kuten mielenterveyden häiriöiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn liittyvässä arviointi-, konsultointi- ja interventio-osaamisessa.

Mis­siom­me on 

Osaavat, asiantuntevat, työstään innostuneet erikoispsykologit tuottavat ja kehittävät laadukkaita mielenterveyspalveluita.

Seuraava haku on keväällä 2025

Kevään 2022 haussa jätettiin yhteensä 32 hakemusta. Kolmivuotisen koulutuksen (2022-2025) aloitti yhteensä 28 uutta opiskelijaa.

Kevään 2025 haun tiedot julkaistaan syksyllä 2024.

Vuoden 2022 hakutiedot löytyvät Koulutukseen hakeminen -sivuilta.

Webinaarit (2022-2025 koulutuksen esittely)

Tutustu 23.11.2021 webinaarin tallenteeseen (Unitube video)

Tietoa koulutuksesta