Kliinisen mielenterveyspsykologian erikoispsykologikoulutus
Erikoispsykologikoulutus on maisterin tutkinnon jälkeistä yliopistollista erikoistumiskoulutusta. Kliinisen mielenterveyspsykologian erikoispsykologikoulutuksesta (70 op) vastaa kansallisesti Helsingin yliopisto ja se järjestetään yhteistyössä Psykonet -yliopistoverkoston kanssa.

Työn ohella suoritettava kolmen vuoden pituinen koulutus on suunnattu sinulle, joka työskentelet psykiatrian tai mielenterveystyön kentällä ja haluat kehittyä kliinisen mielenterveyspsykologian erityisasiantuntijaksi. Monipuolisen koulutuksen aikana kehität kliinisen mielenterveyspsykologin ammatti-identiteettiäsi sekä erityisasiantuntijuuttasi kliinisen mielenterveyspsykologian ydinalueilla, kuten mielenterveyden häiriöiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn liittyvässä arviointi-, konsultointi- ja interventio-osaamisessa.

Mis­siom­me on 

Osaavat, asiantuntevat, työstään innostuneet erikoispsykologit tuottavat ja kehittävät laadukkaita mielenterveyspalveluita.

2022 hakuaika on päättynyt

2022 haussa jätettiin yhteensä 32 hakemusta. Koulutukseen on hyväksytty yhteensä 31 uutta opiskelijaa. Hakuun osallistuneille hakijoille on lähetetty tieto valintapäätöksestä. Seuraavaa hakua suunnitellaan vuodelle 2025. Kevään 2022 hakutiedot löytyvät Koulutukseen hakeminen -sivuilta.

Webinaarit (koulutuksen esittely)

Tutustu 23.11.2021 webinaarin tallenteeseen (Unitube video)

Tietoa koulutuksesta