Lääketieteellisen tiedekunnan vuosipäivää juhlistettiin 29.1.2020!

Lääketieteellinen tiedekunta juhilstaa vuosipäiväänsä vuosittain tammikuun viimeisenä keskiviikkona. Tänä vuonna juhlapäivä oli 29.1.2020 ja paikkana Meilahden kampus.

Tiedekunnan vuosipäivä kutsui yhteen tiedekunnan nykytoimijat, alumnit, tukijat ja muut sidosryhmäläiset. Päivän aikana kuulimme ajankohtaisen tutkimuksen kuulumisia, tapasimme uusia sekä ansiokkaan uran jälkeen eläköityviä professoreita sekä pääsimme verkostoitumaan ja keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista. Iltapäivätilaisuudessa julkistettiin myös Lääketieteellisen tiedekunnan Vuoden Alumni 2020!

Lääketieteellisen tiedekunnan Vuoden Alumni on psykiatrian erikoislääkäri ja emeritusprofessori Jouko Lönnqvist. Hän toimii edelleen organisaatioiden ja johdon kehittämisen konsulttina sekä Helsingin yliopiston ja THL:n emeritusprofessorina.

Lue lisää

Lääkäriliiton vtj, tiedekunnan alumni Hannu Halila esitteli Vuoden 2020 Muotokuvan valokeilassa, Matti Äyräpään pronssisen rintakuvaveistoksen. Muotokuva on nähtävissä Biomedicum 1 pohjakerroksessa vuoden 2020 ajan.

Klo 8.15-10.00 Rento aamupalatilaisuus Terkko Health Hubissa tuoreen tutkimuksen parissa (rajoitettu osallistujamäärä, erillinen ennakkoilmoittautuminen). Tutkimustaan tilaisuudessa esittelevät:
- Liisa Kuula, SleepWell Research Program Unit
- Susanna Paju, Current research topics in Dentistry: oral health and general health
- Liliya Euro, NADmed - measurement of endogenous forms of vitamin B3

Klo 13.00 - n. 16.30 Iltapäivätilaisuus Biomedicum 1 luentosalissa 1. Ohjelmassa:
- Musiikkiesitys, VENHA duo
- Uusien professoreiden makupaloja juhlaluentojen teemoihin, osa 1
* lääketieteellisen sosiologian professori Tea Lallukka
* mielenterveyden tutkimuksen professori Markus Jokela
* lääketieteellisen genetiikan professori Anna-Elina Lehesjoki

- Ajankohtainen opetuksen puheenvuoro: Mitä valmistuvan lääkärin tulisi osata?
kliininen opettaja Jussi Merenmies
- Uusien professoreiden makupaloja juhlaluentojen teemoihin, osa 2
* perinnöllisyyslääketieteen professori Minna Pöyhönen
* lastenkirurgian professori Mikko Pakarinen
* lastentautiopin professori Kaija-Leena Kolho

KAHVITAUKO
- Vaikuttavan tutkimuksen puheenvuoro: Preventio vai täsmäpreventio kansantautien ennaltaehkäisyyn?
professori Mika Kivimäki

- Tiedekunnan ajankohtaiskuulumiset, dekaani Risto Renkonen
- LTDK Vuoden Alumni 2019, emeritaprofessori Marjukka Mäkelän puheenvuoro ja LTDK Vuoden Alumni 2020 julkistus
- Eläköityneiden professoreiden muistaminen
- Muotokuva valokeilassa esittely ja julkistus
Lääkäriliiton vtj, alumni Hannu Halila

N. klo 16.30 - 18 Dr Jazz johdattaa osallistujat rentoon cocktailtunnelmaan

Laulaja, hammaslääkäri Noora Venetvaara ja freelance-basisti Jukka Haavisto yhdessä muodostavat VENHA duon.

Noora on monipuolinen laulaja Helsingistä. Hän on ollut mukana erilaisissa kokoonpanoissa niin laulajana, sanoittajana kuin sovittajanakin. Nooran vahvuutena on sävykäs ääni ja tulkinta, joka kuljettaa mukanaan keskelle puhuttelevia tunnetiloja. Venha -projektissa kuullaankin sekä Nooran omia tekstejä että vahvoja tarinoita muilta kirjoittajilta.

Jukka on freelance-basisti, joka työskentelee useissa kokoonpanoissa tehden monenlaista musiikkia. Jukka soittaa akustista-, ja sähköbassoa ja on saavuttanut ammattikentässä jalansijaa nimenomaan nauhattomien bassojen soittamisessa. Hänellä on myös taipumusta rikkoa perinteisiä soitinrooleja.

Dr. Jazz on jo monille tiedekuntalaisille ja alumneille tuttu bändi. Bändi soittaa vanhaa kunnon jazzia ja jäsenistöstä löytyy monia olevia ja tulevia HY:n lääketieteellisen tiedekunnan alumneja. Dr. Jazz on musiikkialansa maailman tieteellisesti ansioitunein, kumulatiivisen julkaisumäärän ollessa reilusti yli 1000.

Lääketieteellisen tiedekunnan uusista professoreista useampi pääsi vuoden 2019 aikana osallistumaan Uusien professoreiden juhlaluentotilaisuuksiin, esitellen omaa tutkimustaan laajemmalle yleisölle. Tiedekunnan vuosipäivässä nämä uudet professorimme tulevat antamaan päivätilaisuuden osallistujille tiivistetyt makupalat juhlaluentoteemastaan ja tutkimuksestaan. Tätä huikeaa mahdollisuutta ei kannata ohittaa!

Tammikuussa perinteisesti järjestettävän Lääkäripäivien inspiroimana arvomme LÄÄKÄRI2020 -tapahtumapäivien 8.-10.1.2020 aikana tammikuun tiedekunnan vuosipäivään ilmoittautuneiden kesken 2 käytännöllistä Meilahden kampuksen design -mukia! Ilmoittaudu itse mukaan tai innosta avec/kollega mukaan! Ilmoittautumislinkki

Kiitos osallistuneille, voittajat on kontaktoitu sähköpostitse.

Mitä tutkimusta tekee NADmed, joka oli esillä Helsingin yliopiston osastolla Slushissa syksyllä 2019? Mitä ajankohtaista tiedekunnassa tapahtuu unitutkimuksen ja hammaslääketieteen tutkimuksen saralla?

Tule kuulemaan tuoreita tutkimuskuulumisia tiedekunnan vuosipäivän Terkko Health Hubissa järjestettävään aamutilaisuuteen. Tilaisuus tarjoaa pienen aamupalatarjoilun kera rennon mahdollisuuden tutustua nuoreen tutkijasukupolveemme ja päästä keskustelemaan heidän kanssaan tutkimuksen ajankohtaisista asioista.

Sekä vuosipäivän aamutilaisuuteen että iltapäivätilaisuuteen ilmoittautuminen tapahtuu saman ilmoittautumislomakkeen kautta!

--
Sinua saattavat kiinnostaa myös seuraavat artikkelit:
Liisa Kuula-Paavolan artikkeli unitutkimuksesta Yliopisto-lehdessä: Anna nuoren nukkua - uni suojelee mielenterveyttä
Mei­lah­des­sa syn­ty­nei­tä lää­ke­tie­teen in­no­vaa­tioi­ta esil­lä Slush-ta­pah­tu­mas­sa

Ilmoittautuminen tiedekunnan 29.1.2020 järjestettävän vuosipäivän aamu- ja iltapäivätilaisuuksiin on nyt auki! Aamutilaisuus tullaan järjestämään Terkko Health Hubissa klo 8.15-10 ja iltapäivätilaisuus Biomedicum 1 luentosalissa 1 klo 13-18.

Ilmoittautumiset tapahtuvat tämän lomakkeen kautta. Pystyt ilmoittamaan myös avecin mukaan täyttämällä lomakkeen uudestaan!

Kutsua ja ilmoittautumislinkkiä saa mielellään välittää myös kollegoilla ja vanhoille/nykyisille opiskelukavereille. Tehdään vuosipäivästä iloisten ja inspiroivien kohtaamisten päivä!