Hakuaika ma 16.10 klo 00.01 - ke 15.11.2017 klo 23.59

Opinto-oikeus myönnetään: ke 29.11.2017
* muutokset mahdollisia (mahdollisista muutoksista ilmoitetaan aina tällä sivulla)

Kevään 2018 hakuajat ja opinto-oikeuden myöntäminen

 

Hakuaika (klo 00.01-23.59) Opinto-oikeus myönnetään
5.12.2017-3.1.2018 17.1.2018
24.1.2018-21.2.2018 7.3.2018
14.3.2018-11.4.2018 25.4.2018
11.4.2018-9.5.2018 23.5.2018
14.5.2018-6.6.2018 20.6.2018

 

Ohje opinto-oikeuden hakemiseksi

Varaa valmiiksi tarvittavat liitteet sähköisessä muodossa

  1. Valviran laillistuspäätös (jos laillistus saatu 1.2.2016 jälkeen)
  2. Tutkintotodistus, mikäli LL/HLL-tutkinto on tehty ulkomailla
  3. Perustietolomake (saat tulostettua hakemukselta)

Täytä hakemus huolella. Voit täydentää ja muokata hakemustasi hakuajan loppumiseen asti. Kun hakuaika on loppunut, et voi enää jättää hakemusta.  

HUOM! On erityisen tärkeää, ettet jätä hakemusta "luonnos"-tilaan, vaan tallennat ja jätät sen käsittelyyn. Luonnoksiksi jääneitä hakemuksia ei käsitellä.

Kun hakemuksesi on käsitelty ja opinto-oikeus myönnetty, saat sähköpostiisi vahvistuksen ja lisätietoa koulutuksen aloittamiseksi ja muita käytännön ohjeita. Jos et halua tätä sähköpostia, valitse lomakkeelta kohta ”en halua sähköpostitse tietoa päätöksestä”.

Opinto-oikeuspäätöksen saat kuitenkin joka tapauksessa postitse kotiin noin viikon kuluessa. Työantaja tarvitsee opinto-oikeuspäätöksen EVO-korvauksen saamista varten.  Säilytä tämä päätös itselläsi, sillä et voi saada sen kuin kerran.

Mikäli hakemustasi pitää täydentää, tai sitä ei voida hyväksyä, sinuun ollaan yhteydessä.

Lomake (avoinna vain ilmoittautumisajan)

Lisätiedot ja neuvonta: meilahti-student@helsinki.fi, puh.  02941 26200: ma-ti 12-15 ja ke-to 10-13.

Erikoislääkärikoulutus

Opinto-oikeutta erikoislääkärikoulutuksen suorittamiseksi tulee hakea sähköisellä lomakkeella. Yliopistolaissa tarkoitettu yliopisto voi ottaa erikoislääkärikoulutusta suorittamaan henkilön, joka on saanut oikeuden harjoittaa Suomessa lääkärin ammattia laillistettuna ammattihenkilönä. Opinto-oikeutta erikoislääkärikoulutuksen suorittamiseksi tulee hakea sen jälkeen, kun hakija on valittu koulutukseen kelpaavaan virkaan, toimeen tai tehtävään tai niiden sijaisuuteen.

Muualla kuin Suomessa lääkärin perustutkinnon suorittaneilta suositellaan lisäksi todistusta tyydyttävästä suomen tai ruotsin kielen taidosta. Suositeltavia kielitodistuksia ovat Opetushallituksen järjestämä yleinen kielitutkinto (taso 3) tai valtionhallinnon kielitutkinto (tyydyttävät tiedot). Myös Kesäyliopiston suomen kielenkurssi (taitotaso 6-9) kelpaa, tai lukio tai ylioppilastutkinto Suomen tai ruotsin kielellä.

Opinto-oikeutta haetaan siltä yliopistolta, jonka vastuualueella erikoislääkärikoulutus suoritetaan (erikoistuvan tulee ottaa huomioon, että todistus koulutuksen suorittamiseksi myönnetään siitä yliopistosta, jonka vastuualueella yliopistollinen koulutus on pääosin suoritettu).

Erikoislääkärikoulutuksen opinto-opas löytyy Opiskelijan ohjeista

Erikoishammaslääkärikoulutus

Opinto-oikeutta erikoishammaslääkärikoulutuksen suorittamiseksi tulee hakea sähköisellä lomakkeella. Yliopistolaissa tarkoitettu yliopisto voi ottaa erikoishammaslääkärikoulutusta suorittamaan henkilön, joka on saanut oikeuden harjoittaa Suomessa hammaslääkärin ammattia laillistettuna ammattihenkilönä ja joka on työskennellyt päätoimisesti hammaslääkärin kliinisissä tehtävissä vähintään kaksi vuotta.

Opinto-oikeutta erikoishammaslääkärikoulutuksen suorittamiseksi tulee hakea sen jälkeen, kun hakija on valittu koulutukseen kelpaavaan virkaan, toimeen tai tehtävään tai niiden sijaisuuteen. Tiedekuntaneuvosto on kuitenkin päättänyt 28.8.2012 (E 1 §) että koulutusvirka ei ole edellytys opinto-oikeuden myöntämiselle.

Muualla kuin Suomessa hammaslääkärin perustutkinnon suorittaneilta suositellaan lisäksi todistusta tyydyttävästä suomen tai ruotsin kielen taidosta. Suositeltavia kielitodistuksia ovat Opetushallituksen järjestämä yleinen kielitutkinto (taso 3) tai valtionhallinnon kielitutkinto (tyydyttävät tiedot). Myös Kesäyliopiston suomen kielenkurssi (taitotaso 6-9) kelpaa, tai lukio tai ylioppilastutkinto Suomen tai ruotsin kielellä.

Opinto-oikeutta haetaan siltä yliopistolta, jonka vastuualueella erikoishammaslääkärikoulutus on tarkoitus suorittaa (erikoistuvan tulee ottaa huomioon, että todistus koulutuksen suorittamisesta haetaan siitä yliopistosta, jonka vastuualueella yliopistollinen koulutus on pääosin suoritettu).

Erikoishammaslääkärikoulutuksen opinto-opas löytyy Opiskelijan ohjeista

Opinto-oikeuden myöntäminen

Opinto-oikeus myönnetään dekaanin päätöksellä yhdelle erikoisalalle. 

Alkuperäinen päätös kannattaa säilyttää, ja siitä voi ottaa tarvittaessa kopioita työnantajille esimerkiksi EVO-korvausten hakemista varten. Kun opinto-oikeus on myönnetty, tulee erikoistujan ottaa yhteyttä erikoisalan vastuuhenkilöön.

Erikoislääkärikoulutuksen vastuuhenkilöt löytyvät Opiskelijan ohjeista
Erikoishammaslääkärikoulutuksen vastuuhenkilöt löytyvät Opiskelijan ohjeista
Kirurgian koulutusohjelmiin liittyvän runkokoulutuksen tarkemmat ohjeet löytyvät kirurgian runkokoulutuksen kotisivuilta
Työterveyshuollon erikoistumisopinnot (työterveyshuollon virtuaaliyliopisto)

Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen tarpeen arvio vuoteen 2030

Opinto-oikeuden (erikoisalan) vaihtajat

Mikäli haluat vaihtaa erikoistumisalaa, tulee sinun hakea opinto-oikeus uudelleen valitsemallesi erikoisalalle käyttämällä samaa opinto-oikeushakemuslomaketta kuin ensimmäistä opinto-oikeutta hakiessa.