Lääketieteellisen tiedekunnan vuosipäivää juhlistettiin 30.1.2019

Lääketieteellinen tiedekunta juhlistaa vuosipäiväänsä vuosittain tammikuun viimeisenä keskiviikkona. Tänä vuonna juhlapäivä oli 30.1.2019 ja paikkana Meilahden kampus.

Tiedekunnan vuosipäivä kutsui yhteen tiedekunnan nykytoimijat, alumnit, tukijat ja muut sidosryhmäläiset. Päivän aikana kuulimme ajankohtaisen tutkimuksen kuulumisia, tapasimme uusia sekä ansiokkaan uran jälkeen eläköityviä professoreita sekä pääsimme verkostoitumaan ja keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista. Iltapäivätilaisuudessa julkistettiin myös Lääketieteellisen tiedekunnan Vuoden Alumni 2019!

Lääketieteellisen tiedekunnan Vuoden Alumni 2019 on emeritaprofessori Marjukka Mäkelä.

Mäkelä on yleislääketieteen erikoislääkäri, joka toimii yhä professorina Kööpenhaminan yliopistossa. Hän haluaa tarjota näyttöön perustuvan lääketieteen työvälineitä terveydenhuollon päätöksenteon tueksi ja onkin mm. rakentanut Käypä hoito -suositusten toimintatavat niiden ensimmäisenä päätoimittajana. Lue lisää

Tunnelmakuvia lääketieteellisen tiedekunnan vuosipäivästä 2019 löydät täältä.

Emeritusprofessori Matti Haltia esitteli vuosipäivässä Muotokuvan valokeilassa. Vuonna 2019 esillä on Lääkintöhallituksen pääjohtajanakin tunnettu neurologian professori Erkki Kivalon reliefi. Lue esittely täältä.