Hae apurahaa tapaturmavammojen ja ammattitautien hoidon ja kuntoutuksen tutkimukseen vuodelle 2024

Finanssiala ry, Tapaturmavakuutuskeskus ja Liikennevakuutuskeskus rahoittavat Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kautta tieteellistä tutkimusta, joka keskittyy tapaturmavammojen ja ammattitautien hoidon ja kuntoutuksen vaikuttavuustutkimukseen.

Vakuutusalan rahoittamaa apurahaa voivat hakea tutkijat, tutkijayhteisöt tai tutkimusryhmät. Hakuaika vuodelle 2024 on 1.11.2023–15.12.2023.

Tutkimuksen rahoituksesta päätettäessä otetaan huomioon sen hyödynnettävyys työtapaturmissa ja liikenteessä aiheutuneiden vammojen hoidossa ja kuntoutuksessa. Rahoitettavan tutkimuksen tulee olla käytännönläheistä ja pitkäjänteistä.

Apurahat perustuvat lahjoitukseen, jonka Finanssiala ry, Tapaturmavakuutuskeskus ja Liikennevakuutuskeskus ovat tehneet Helsingin yliopiston lääketieteelliselle tiedekunnalle. Hakemukset arvioi lääketieteellisen tiedekunnan kokoama asiantuntijoista koostuva työvaliokunta. Lääketieteellisen tiedekunnan dekaani tekee päätöksen apurahan saajista työvaliokunnan esityksestä helmikuussa 2024.

Lue lisää hakuehdoista hakuilmoituksesta.

Lisätietoja hausta

Mila Hyytinen, Helsingin yliopiston tutkimuspalveluiden asiantuntija
Sähköposti: mila.hyytinen@helsinki.fi