Ura ja työelämä

Psykologian kandidaatin suorittaneiden on mahdollista hakeutua sellaisiin tehtäviin, joissa edellytetään alemman korkeakoulun suorittamista. Soveltavan psykologian kandiohjelma ja sen jälkeen suoritettu organisaatiopsykologian maisterin tutkinto yhdessä antavat laaja-alaiset valmiudet erilaisiin psykologista asiantuntemusta vaativiin asiantuntija- ja kehitystehtäviin esimerkiksi yrityksissä ja organisaatioissa. Koulutusohjelmakokonaisuus antaa myös erinomaiset valmiudet tohtoriopintoihin. Sinulla on jo kandiohjelman aikana mahdollisuus vaikuttaa uramahdollisuuksiisi suuntautumalla mm. valinnaisten opintojen kautta sinua ammatillisesti kiinnostaviin teemoihin. Kandiohjelmaan sisältyvien työelämäopintojen kautta voit löytää sinua kiinnostavia polkuja kohti työelämää. Tulevaisuuden työpaikkasi voi löytyä yksityisistä yrityksistä, valtion, kuntien, järjestötoiminnan piiristä tai omasta yrityksestä. Työtehtäviäsi voivat olla esimerkiksi organisaatioiden moninaiset hallinto- ja kehittämistehtävät, henkilöstöhallintoon ja -johtamiseen, koulutukseen ja työhyvinvointiin liittyvät tehtävät sekä esihenkilötehtävät.

Huomaa, että psykologian kandidaatin tutkinto tai psykologian kandidaatin tutkinto ja sen jatkoksi suoritetut organisaatiopsykologian maisteriopinnot eivät tuota pätevyyttä toimia terveydenhuollon laillistettuna psykologina.
Maisteriopinnot

Soveltavan psykologian kandiohjelmaan valittavat opiskelijat saavat samanaikaisesti opinto-oikeuden organisaatiopsykologian maisteriohjelmaan, jonka tutkintonimike on filosofian maisteri (FM). Halutessaan opiskelija voi hakeutua maisteriopintoihin myös muuhun maisteriohjelmaan. Tämä edellyttää usein kyseisen maisteriohjelman pohjaopintoja osana kandiohjelman valinnaisia opintoja.

Ura ja työelämä

Opinnot ovat osa uraasi. Helsingin yliopistossa urasuunnittelu kuuluu kaikkiin tutkintoihin. Urapalvelut tukee yhteistyössä koulutusohjelmien kanssa kasvuasi asiantuntijaksi osana opintojasi ja erillisin palveluin.

Urapalvelut on tukenasi aina ensimmäisestä opintovuodestasi lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.

Urapalvelut

  • tarjoaa uraohjausta ja työnhaun neuvontaa
  • järjestää infoja, työpajoja ja työelämätapahtumia
  • välittää opiskelijoille soveltuvia työ- ja harjoittelupaikkoja
  • jakaa yliopiston tuen harjoitteluun ja
  • fasilitoi ryhmämentorointiohjelmia.

Tutustu urapalvelujen koko tarjontaan Opiskelijan ohjeissa, teemoissa Työ ja ura sekä Harjoittelu.

Helsingin yliopiston alumnit

Kaikki Helsingin yliopiston entiset tutkinto-opiskelijat, vaihto-opiskelijat sekä työntekijät ovat alumnejamme. Helsingin yliopiston alumneja on maailmanlaajuisesti lähes 200 000, ja jo yli 30 000 henkilöä on osa alumnitoimintaamme.

Lue lisää Helsingin yliopiston alumneista ja heidän toiminnastaan.

Etsi Helsingin yliopiston alumneja Linkedinistä.

Opi lisää Helsingin yliopiston alumniyhdistyksestä.