Maisterintutkintoon sisältyy myös noin viiden kuukauden mittainen kliininen harjoittelujakso.
Psykologian maisteriohjelman suorittanut psykologi
Psykologian maisterin tutkinnon laajuus on 150 op, ja tutkinto on mahdollista suorittaa kahdessa ja puolessa vuodessa. Tutkinnossa on kaikille yhteiset pakolliset opinnot ja niiden lisäksi paljon sellaisia sisältöjä, joita voit valita oman kiinnostuksesi mukaan. Maisteriopiskelijana luot oman opintopolkusi, joka voi painottua kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi
Psykologian maisteriohjelmassa aloittaville opintoihin kuuluu lisäksi tutkintoon sisältymättömät pakolliset siltaopinnot (40 op), jotka voi suorittaa yhden lukuvuoden aikana.
Yhteistä kaikille on:
Itse saat valita:
Filosofian maisterin tutkinnon psykologia pääaineena laajuus on 120 op, ja tutkinto on mahdollista suorittaa kahdessa vuodessa. FM-tutkintoon ei sisälly psykologiharjoittelua tai psykologin kliinisten taitojen opintoja.
Koulutusohjelman opetuskieli on suomi. Kursseja järjestetään myös englanniksi. Opiskeltava materiaali on pääasiassa englanninkielistä. Tenttikysymykset voi saada ja tenttivastaukset ja muut opintosuoritukset voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
Psykologian maisterin tutkinnossa syvennät kandidaatin tutkinnossa saavuttamaasi tietämystä ja muokkaat oman opintopolkusi itseäsi kiinnostavien sovellusalueiden suuntaan. Sovellat tutkimusmenetelmäopintoja omaan maisterintutkielmaasi ja oppimaasi teoreettista tietoa käytännön psykologin työhön. Maisteriopinnoissa painottuvat psykologin kliinisten taitojen opettelu, johon sisältyy viiden kuukauden mittainen työelämäharjoittelu.
Koulutusohjelmassa kaikkien opiskelijoiden pääaine on psykologia. Psykologian syventävien opintojen, maisterintutkielman aiheen ja harjoittelupaikan valinnalla voit suuntautua haluamallesi psykologian alalle.
Opetus- ja opiskelumenetelmät ovat monipuolisia ja hyödyntävät erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä. Kliinisissä opinnoissa painottuvat tapausjäsennykset, ongelmaperustainen opetus ja yhteistyö yliopistosairaalan kanssa.
Suoritusmuotoja ovat esimerkiksi:
Maisterintutkielman laajuus on 30 opintopistettä. Tutkielma on empiiriseen tutkimukseen pohjautuva raportti. Se perustuu usein työskentelyyn tutkimusryhmässä, mutta kirjoitetaan yksilötyönä. Tutkielman voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
Suoritettuasi maisterin tutkinnon voit hakea tohtorikoulutukseen Helsingin yliopistoon tai muuhun suomalaiseen tai ulkomaiseen yliopistoon. Toimittuasi psykologina jonkin aikaa voit hakeutua erikoispsykologikoulutukseen. Erikoispsykologikoulutus on maksullinen erikoistumiskoulutus, jossa voi erikoistua neuropsykologiaan, kliiniseen mielenterveyspsykologiaan, lapsiin ja nuoriin, terveyspsykologiaan, työ- ja organisaatiopsykologiaan tai psykoterapiaan.
Uudet ja vanhat opiskelijat täyttävät Helsingin yliopiston kampukset joka syksy lukuvuoden alkaessa. Iso osa opiskelijaelämästä tapahtuu Viikin, Kumpulan, Meilahden ja Keskustakampuksen kampusalueilla. Psykologiaa opiskellaan Meilahden kampuksella yhdessä logopedian, lääketieteen, hammaslääketieteen ja translationaalisen lääketieteen opiskelijoiden kanssa.
Opiskelijat arvostavat kotiyliopistossaan etenkin monipuolista opintotarjontaa sekä kanssaopiskelijoitaan. Psykologian opiskelijoiden ainejärjestö Kompleksi tarjoaa jäsenilleen monipuolista toimintaa.
Tutustu alla yliopisto-opiskelijan opiskeluympäristöön kotimaassa ja ulkomailla sekä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan tarjoamiin mahdollisuuksiin opiskelijoille. Voit lukea myös asioista, jotka sisältyvät opintojen aloittamiseen.
Vuosittain järjestetään englanninkielisiä kursseja ja pienryhmiä, joihin osallistuu sekä ulkomaalaisia vaihto-opiskelijoita että suomalaisia pääaineopiskelijoita. Psykologian opiskelijat voivat toimia kansainvälisten opiskelijoiden tutorina.
Psykologian opiskelijajärjestö Kompleksi kuuluu Suomen psykologian opiskelijoiden liittoon (SPOL), joka on eurooppalaisen psykologian opiskelijajärjestön EFPSA:n jäsen. Kompleksi ja SPOL järjestävät tapaamisia ulkomaisten yliopistojen psykologian opiskelijoiden kanssa.
Koulutuksen piirissä toimii lukuisia korkeatasoisia tutkimusryhmiä, joilla on tiiviit suhteet kansainväliseen huippututkimukseen.
Psykonet on kaikkien suomalaisten yliopistojen psykologian koulutusten yhteistyöverkosto, joka järjestää mm. yhteisiä perusopintojen kursseja.
Psykologian koulutus tekee yhteistyötä HUSin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) kanssa työelämäopintojen toteuttamisessa. Psykologian opiskelijoilla on mahdollisuus hakea kiintiöityihin harjoittelupaikkoihin HUSilla.
Psykologiliitto antaa ammattieettistä ja ammattiasioihin liittyvää koulutusta ja neuvontaa.