Hae opiskelijaksi

Tulevaisuuden ekologisesti ja taloudellisesti kestävä ruoantuotanto ja muu pelto- ja puutarhabiomassojen käyttö biotaloudessa perustuu tutkittuun tietoon. Tutustu, miten voit hakea Maataloustieteiden kandiohjelmaan ja selvitä, onko se oikea juuri sinulle.
Hakuaika

Suomen- ja ruotsinkielisiin koulutusohjelmien hakuaika syksyllä 2025 alkaviin opintoihin päättyi 25.3.2025. Hakuaika syksyllä 2026 alkaviin opintoihin on 10.-24.3.2026.

Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.

Kuka voi hakea?

Tähän ohjelmaan voit hakea yhteishaussa, jos olet suorittanut tai suoritat hakukeväänä korkeakoulukelpoisuuden tuottavan tutkinnon, eli esimerkiksi suomalaisen ylioppilastutkinnon. Useimmissa hakukohteissa voit tulla valituksi sekä ylioppilastodistuksen että valintakokeen perusteella. 

Tarkista hakukohteen valintaperusteista Opintopolussa, miten sinua kiinnostavaan hakukohteeseen voi tulla valituksi.

Näin haet yhteishaussa

Tutustu maataloustieteen kandiohjelmaan yhteishaun hakuohjeisiin ennen hakua. Valintaperusteet seuraavaan hakuun julkaistaan Opintopolussa aina edeltävänä syksynä. Valintaperusteista löydät tiedon korkeakoulukelpoisuuden tuottavista tutkinnoista ja kielitaidon osoittamisen tavoista. 

Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.

Miksi hakea maataloustieteiden kandiohjelmaan?

Kandidaatin tutkinnon suoritettuasi

  • tunnet maatalous- ja puutarhatuotannon keskeiset teoriat ja käsitteet sekä osaat kuvata tuotannon edellytykset ja haasteet
  • osaat arvioida tuotannon kestävyyttä ja ympäristövaikutuksia
  • osaat kuvata maatalous- ja puutarha-alan kehityssuuntia ja yhteiskunnallista merkitystä
  • sinulla on perusvalmiudet vuorovaikutukseen ja viestintään, kriittiseen ajatteluun ja argumentaatioon, projektityöskentelyyn, ongelmanratkaisuun sekä kansainvälistymiseen
  • osaat hankkia ja tulkita oman alasi tieteellistä tutkimustietoa ja esittää sitä suullisesti ja kirjallisesti
  • sinulla on hyvät valmiudet syventää osaamistasi valitsemassasi maisterivaiheen opintosuunnassa (kasvintuotantotieteet, kotieläintiede, maatalousekonomia, agroteknologia tai maaperä- ja ympäristötiede).

Tämän kandiohjelman opiskelija voi jatkaa opintoja seuraavissa maisteriohjelmissa ilman erillistä hakua, jos hänelle on myönnetty tutkinnonsuoritusoikeus kandidaatin ja maisterin tutkintoihin. Yhteishaussa ja avoimen väylän haussa hyväksytylle opiskelijalle myönnetään aina myös maisterin tutkinnon suoritusoikeus. Huomaathan kuitenkin, että osaan maisteriohjelmista voidaan vaatia tiettyjä ennalta määriteltyjä opintoja. Lisäksi opiskelijoiden määrää on osassa rajattu ja optio saattaa myös päteä vain yhteen tai muutamaan maisteriohjelman opintosuuntaan.

  • Master's programme in Agricultural Sciences 
  • Master's programme in Agricultural, Environmental and Resource Economics 
  • Master's programme in Integrative Plant Sciences
  • Master's programme in Environmental Change and Global Sustainability
  • Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelma
  • Master's programme in Ecology and Evolutionary Biology
Maataloustieteen kandiohjelma numeroina
Millaista on opiskella maataloustieteen kandiohjelmassa?

Opiskelijat kertovat videolla alavalinnastaan, mikä opinnoissa ja opiskelussa on parasta, millaisiin tehtäviin alalta valmistuu sekä miten he viettävät vapaa-aikaansa.
 

Mihin työllistyt?

Maataloustieteiden kandidaatin tutkinnon suorittaneet jatkavat yleensä opintoja maisterivaiheeseen, josta valmistuttua siirrytään työelämään tai tohtoriopintojen pariin. Alalta valmistuneet maisterit ovat työllistyneet hyvin ja sijoittuneet asiantuntija-, opetus-, tutkimus-, kehitys-, neuvonta-, esihenkilö- ja johtotehtäviin Suomessa tai ulkomailla mm. seuraaville aloille

  • Tutkimus- ja tuotekehitystehtävät (yliopistot, tutkimuslaitokset, yritykset, teollisuus)
  • Hallinto- ja asiantuntijatehtävät (ministeriöt, valvontavirastot, EU, FAO)
  • Liike-elämä ja johtajuus (yritykset)
  • Opetus-, koulutus- ja neuvontatehtävät (yliopistot, ammattikorkeakoulut, järjestöt, kehitysyhteistyöprojektit)
  • Viestintätehtävät (yliopistot, media, yritykset, ministeriöt, järjestöt)
  • Yrittäjyys (oma yritys)

    Lue maataloustieteiden kandiohjelman opiskelijoiden työelämähaastattelublogista, millaisia vinkkejä he ovat saaneet työelämään siirtymiselle.
Hakijapalvelut ja neuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Älä kysy kaverilta, kysy hakuneuvonnasta! Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoa ohjelmasta
Yhteiset arvot ovat Helsingin yliopiston toiminnan perusta