Suomen- ja ruotsinkielisiin koulutusohjelmien hakuaika syksyllä 2025 alkaviin opintoihin päättyi 25.3.2025. Hakuaika syksyllä 2026 alkaviin opintoihin on 10.-24.3.2026.
Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.
Tähän ohjelmaan voit hakea yhteishaussa, jos olet suorittanut tai suoritat hakukeväänä korkeakoulukelpoisuuden tuottavan tutkinnon, eli esimerkiksi suomalaisen ylioppilastutkinnon. Useimmissa hakukohteissa voit tulla valituksi sekä ylioppilastodistuksen että valintakokeen perusteella.
Tarkista hakukohteen valintaperusteista Opintopolussa, miten sinua kiinnostavaan hakukohteeseen voi tulla valituksi.
Tutustu lääketieteen koulutusohjelman yhteishaun hakuohjeisiin ennen hakua. Valintaperusteet seuraavaan hakuun julkaistaan Opintopolussa aina edeltävänä syksynä. Valintaperusteista löydät tiedon korkeakoulukelpoisuuden tuottavista tutkinnoista ja kielitaidon osoittamisen tavoista.
Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.
Akateeminen, mutta selkeästi myös ammattiinjohtava tutkinto sisältää vahvasti teoreettista ja käytännön opiskelua. Tutkintoon kuuluu myös 4 kuukauden mittainen harjoittelu.
Työmahdollisuuksia on lukuisia, yksityisellä ja julkisella sektorilla. Lääkärin ammatti tarjoaa kontaktin eri-ikäisiin ja eri elämäntilanteissa oleviin ihmisiin. Lääkäri on edelleen usein ihmisten mielestä parantaja ja tällä yhdellä maailman vanhimmista ammateista on yhteiskunnassamme erityislaatuinen asema ja arvostus. Lääkärin työ on kuitenkin myös fyysisesti ja henkisesti raskasta ja alalle opiskelu on intensiivistä. Erikoistumisaloja lääkäreillä on noin 50, mikä tarjoaa mahdollisuudet jatkuvalle uuden oppimiselle, kehittymiselle ja osaamisen syventämiselle. Työtehtäviä on monipuolisesti ja modernisoituvassa maailmassa myös lääkärit oppivat koko ajan uutta. He osallistuvat yhteiskunnan ja ihmisten terveyden kehittämiseen jatkuvasti omalla työllään.
Lääkärit työskentelevät oman alansa asiantuntijoina moniammatillisissa työyhteisöissä useilla yhteiskunnan eri sektoreilla. Perinteisen lääkärin työn lisäksi koulutus antaa valmiudet toimia tutkimus- ja opetustehtävissä. Lääkärit voivat toimia myös ulkomailla tai erilaisissa avustusjärjestöissä. Suuri osa lääkäreistä palvelee terveyskeskuksissa, sairaaloissa tai itsenäisinä ammatinharjoittajina.
Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Älä kysy kaverilta, kysy hakuneuvonnasta! Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.