Pohjoismaiset kielet (ruotsi toisena kotimaisena kielenä)

Äidinkieleltään ei-ruotsinkielisille suunnatussa pohjoismaisten kielten opintosuunnassa koulutetaan asiantuntijoita, joiden kielellinen, tieteellinen ja yhteiskunnallinen osaaminen on korkeatasoista.
Pohjoismaiset kielet (ruotsi toisena kotimaisena kielenä)

Opiskelija perehtyy kielen merkitykseen ihmiselle ja hänen ajattelutavalleen sekä myös kielen valtaan ja arvoon kulttuurissa ja yhteiskunnassa.

Pohjoismaisten kielten opinnoissa opitaan puhumaan ja kirjoittamaan hyvää ruotsia. Opiskelija pääsee perehtymään myös muihin pohjoismaisiin kieliin eli norjaan, tanskaan, islantiin ja fäärin kieleen. Opinnoissa tutkitaan myös keskusteluja sekä sosiaalisten medioiden kieltä ja analysoidaan ruotsin kielen asemaa Suomessa ja maailmalla.

Opetuksen ja tutkimuksen lähtökohtana on usein suomenruotsi: Mikä on sen suhde ruotsinruotsiin? Kuinka suomen kielen läheisyys vaikuttaa siihen? Mitä kaksikielisyys merkitsee? Miten suomenkielisissä kouluissa käytetään ruotsia ja miten siihen suhtaudutaan? Miten kieliä opitaan? Kuinka ruotsia opetetaan hyvin ja tehokkaasti?

Ruotsin kieli ja pohjoismainen kulttuuri veivät mennessään

"Tämä ohjelma sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ruotsin kielestä, kulttuurista ja kirjallisuudesta sekä muista pohjoismaisista kielistä ja maista, kuten Tanskasta, Norjasta ja Islannista."

Lisää tietoa kandiohjelmasta