Kotimainen kirjallisuus

Kotimaiseen kirjallisuuteen suuntautuva opiskelija perehtyy kirjallisuudentutkimukseen, sen eri suuntiin, teorioihin ja menetelmiin sekä erityisesti kotimaiseen kaunokirjallisuuteen ja sen historiaan.
Kotimainen kirjallisuus

Kotimaiseen kirjallisuuteen suuntautuva opiskelija perehtyy kirjallisuudentutkimukseen, sen eri suuntiin, teorioihin ja menetelmiin sekä erityisesti kotimaiseen kaunokirjallisuuteen ja sen historiaan. Kotimaisen kirjallisuuden opiskelija tutustuu Suomen kirjallisuuteen sekä sen historiaan ja kansainvälisiin juuriin. Tavoitteena on kirjallisten kuviteltujen maailmojen rakentumisen ja kirjallisuudelle ominaisten tyylikeinojen tuntemus, joka avaa näkymiä taiteeseen ja kulttuuriin laajemminkin.

Opintosisällöissä painottuvat nykykirjallisuus ja laaja-alaisesti ymmärretty modernismi. Huomiota saavat niin modernismin varhaiset vaiheet 1800-luvun romantiikassa ja symbolismissa kuin (post)modernismin muunnelmat nykykirjallisuudessa.

Kotimainen kirjallisuus kouluttaa suomalaisen kirjallisuuden tuntemuksen sekä teorioiden ja kaunokirjallisten tekstien kriittisen lukemisen asiantuntijoita. Kriittisen ajattelun ja tekstien analyysin opiskelu antaa teoreettiset, metodiset ja käytännön valmiudet monenlaisiin tehtäviin eri kulttuurialoilla. Koulutus tähtää opetus- ja tutkimusammatteihin ja toimii pohjana myös luovan kirjoittamisen alueella. Se soveltuu pohjaksi monenlaisiin toimittaja- ja tiedotustehtäviin, kirjastoalalle sekä kulttuurihallinnon alueille.