Olen Markus ja opiskelen historiaa Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa.
Halusin päästä opiskelemaan historiaa, koska suurten kehityskulkujen ymmärtäminen on aina ollut intohimoni. Historia tarjoaa mahdollisuuden ymmärtää maailmaa ja oppia ihmisten tekemistä virheistä.
Laajat mahdollisuudet tehdä sivuaineita myös humanistisen tiedekunnan ulkopuolelta. Teen tällä hetkellä kokonaisuutta tilasto- ja taloustieteestä, jotka antavat hyvät mahdollisuudet tehdä juuri sellaista tutkimusta kuin haluan.
Kaikki Risto Marjomaan kurssit. Marjomaa on fantastinen luennoitsija, joka kertoo luennoillaan tarinoita, kuinka hän on nuoruudessaan matkustanut pitkin maailmaa. Kursseilta saa myös erityisen hyviä eväitä siihen, miten maailman rakenteet ovat muuttuneet pitkällä aikavälillä. Jokainen kurssi päättyy pelikertaan, jossa opiskelijat saavat pelata kurssin teemaan liittyvää historia-aiheista peliä.
Olen nauttinut etäopiskelusta lähiopiskelua enemmän. Vapaus jaksottaa omia luentojaan, milloin itselle parhaiten sopii, on toiminut iltavirkulle ja töitä tekevälle ihmiselle todella hyvin.
Haluaisin työllistyä asiantuntijatehtäviin esimerkiksi johonkin järjestöön tai viestintäalan yritykseen ja hyödyntää yliopisto-opintojen kautta saamaani yleissivistystä.
Olen aina ollut yksilöurheilija, joten jatkoin yliopistossa aktiivista harrastustani lenkkeillä ja vaeltaa. Olemme käyneet muutaman kerran porukalla Nuuksion kansallispuistossa ja Helsingin keskustassa lenkillä luentojen välissä.
Asuin jo pääkaupunkiseudulla sekä olin käynyt lukioni Helsingissä, joten minulle yliopistoon siirtyminen ei varsinaisesti ollut merkittävä muutos.
Yliopisto-opiskelu ei ole pelkästään opiskelua! Ainakin itselle yliopisto on ollut sosiaalisesti aktiivisinta aikaa koko elämässäni!
Kerron saman vinkin, jonka sain itse pääsykokeisiin valmistautuessani. Lukemista motivoimaan kannattaa hankkia keväälle jotain erityistä, kuten erityisen herkullista teetä tai kahvia.
Olen Mimosa Rask, ensimmäisen vuoden historian opiskelija ja ainejärjestöllämme Kronoksella on tummansiniset haalarit.
Lukion jälkeen pääsin Aaltoon opiskelemaan taloustiedettä englanniksi, mutta se ei tuntunut itselleni sopivalta ja päätin hakea Helsingin yliopistoon. Pääsin historiaan todistusvallinnalla. Kävin valtiotieteiden politiikan ja viestinnän valintakokeissa ja tein MOOC-kurssin sosiaalitieteiden kandiohjelmaan.
Lukuvinkkini on lukea ensin kaikki aineistot silmäillen ja sitten paneutua tarkemmin yksittäisiin artikkeleihin/lukuihin. Pääsykokeessa artikkelit olivat englanniksi joten se, että käänsi artikkeleita päässä suomeksi ja suomensi keskeiset käsitteet oli tärkeää.
Lukusuunnitelmani oli huono, sillä viivyttelin lukemisen aloittamisen kanssa. Loppuajalle tein kuitenkin suunnitelman, joka piti hyvin.
Lue säännöllisesti, sisäistä lukemasi, yritä olla jännittämättä liikaa, kokeet eivät ole rakettitiedettä ja kannattaa napata keskeisimmät tiedot pikkuyksityiskohtien sijaan.
Fiilis oli ennen koetta tosi hyvä, mutta saliin astuessa paniikki kasvoi ja lopulta kokeen alkaessa sain jonkinmuotoisen paniikkikohtauksen. Koe ei ollut milläänlailla verrattavissa ylioppilaskokeisiin ja jotenkin paineet sitä tehdessä olivat paljon suuremmat. Valintakoetilannetta olisi voinut olla hyvä harjoitella jos johonkin hakukohteeseen olisi ollut aikaisempana päivänä koe ja käydä siellä. Valintakoe koostui esseekysymyksistä ja monivalinnoista.
Yritä rentoutua ja älä lue enää viime hetkellä.
Olisin hyötynyt järjestelmällisemmästä lukusuunnitelmasta ja valintakoetilanteen ”harjoittelusta”.