Opiskelijoiden kokemuksia

Geotieteiden opiskelijat kertovat, miksi alaa kannattaa opiskella ja mikä opinnoissa on parasta.
Geotieteiden opinnot ovat paljon muutakin kuin kivien ihmettelyä

Helsingin yliopiston geotieteiden kandidaattiohjelma tarjoaa alan laajimman koulutusohjelman Suomessa. Opiskelijoiden mielestä parasta opinnoissa on laaja-alaisuus, porukan yhteisöllisyys sekä geotieteiden opiskelijoiden kahvihuone kasvis.

Geotieteiden kenttäkurssit vievät erikoisiin paikkoihin ja ulkomaille asti

Kenttäkurssit ovat oleellinen osa geotieteiden opiskelua Helsingin yliopistolla. Ne tarjoavat opiskelijoille sekä mahdollisuuden käytönnön taitoja, että ainutlaatuisia kohtaamisia luonnon kanssa. Lue, minkälaisia kokemuksia Valter Vilanderilla ja Tuuli Valtosella on geotieteiden opinnoista ja kenttäkursseista.

”Minusta parasta ovat kenttäkurssit”

Geotieteiden opiskelija Jonna Hautamäki löysi geotieteet lukion maantiedon kautta.

– Olin hirveän kiinnostunut maanjäristyksistä, joita käsitellään lukion ensimmäisellä mantsan kurssilla. Selvitin, millaisia niihin liittyviä opintoja Helsingin yliopistolla olisi tarjolla. Löysin geotieteet ja huomasin, että siellähän ne kaikki siisteimmät jutut ovat, hän naurahtaa.

Geotieteiden opinnoissa teoria ja käytäntö yhdistyvät alusta lähtien. Luentoja on paljon, mutta opiskelijat pääsevät heti käsiksi myös mineraaleihin sekä maa- ja kivilajeihin. Kenttäkursseja on jo ensimmäisenä opiskeluvuotena, ja opiskelijat saavat itse havainnoida näytteitä – katsoa, koskea, haistaa ja maistaakin.

– Minusta parasta ovat juuri kenttäkurssit. Elokuussa olemme lähdössä tulivuorten ja maanjäristysten maahan Islantiin. Toisaalta geotieteiden luennoillakin on mukava tunnelma. Pienellä osastolla ei ole massaluentoja, Hautamäki kertoo.