Työpajat

Globaalimuutos ja tulevaisuuden maantieteet opetuksessa

Maantieteen päiviä edeltävänä keskiviikkona 24.10.2018 järjestetään opettajille suunnattu työpaja Tiedekulman 2. kerroksen Think Loungessa (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Tapahtumassa esitellään innostavasti globaalimuutokseen ja maantieteelliseen tutkimukseen liittyviä ajankohtaisia näkökulmia (esim. ilmastonmuutos, kulttuurinen ja talouden globalisaatio sekä osallistumisen ja vaikuttamisen kysymykset). Pääkohderyhmänä on maantieteen lukio-opettajat, mutta tilaisuus suunnataan myös teemasta kiinnostuneille tutkijoille, jatko-opiskelijoille ja suurelle yleisölle.

Työpajaan otetaan maksimissaan 55 osallistujaa. Työpaja on ilmainen, eikä edellytä varsinaisiin Maantieteen päiviin ilmoittautumista. 

Työpajan tarkempi sisältö sekä linkki erilliseen ilmoittautumislomakkeeseen päivitetään myöhemmin tälle sivulle. 

Lisätiedot: sirpa.tani (a) helsinki.fi

Jatko- ja perustutkinto-opiskelijoiden työpajapäivä

Maantieteen päiviä edeltävänä keskiviikkona 24.10.2018 järjestetään opiskelijoiden työpajapäivä. Työpajapäivään osallistuville tarjotaan mahdollisuus kehittää viestinnällisiä tai tieteellisiä taitojaan kahdessa nelituntisessa intensiivityöpajassa. Valinnan voi tehdä kuudesta eri aiheesta:

  1. Esitysten graafinen suunnittelu
  2.  Esiintymistaito
  3.  Tutkijana sosiaalisessa mediassa
  4. Tutkimuksen yhteiskunnallinen vaikuttavuus
  5. Tieteellinen työpaja I
  6.  Tieteellinen työpaja II

Työpajat pidetään Kumpulan kampuksella (Gustaf Hällströminkatu 2, Helsinki). Niiden vetäjinä toimivat Helsingin yliopiston Geotieteiden ja maantieteen osaston henkilökunta, Maantieteen päiville kutsutut pääpuhujat, sekä ulkopuoliset kouluttajat. Työpajojen tarkempi sisältö selviää myöhemmin.

Kurssille mahtuu 50 ihmistä. Työpajapäivään osallistuvia pyydetään kertomaan työpajojen kiinnostavuusjärjestys ilmoittautuessaan Maantieteen päiville. Suosituimpiin työpajoihin ei välttämättä riitä paikkoja kaikille halukkaille.

Helsingin yliopiston perustutkinto- ja jatko-opiskelijoilla on mahdollisuus etukäteen sopimalla saada työpajapäivästä yksi opintopiste.

Lisätiedot: konsta.happonen (a) helsinki.fi