Suomea ulkomaalaisille

Kielipalvelujen kaikille avoimia maksullisia suomen kielen kursseja järjestetään ympäri vuoden. Kursseilla opiskellaan suomea ammattitaitoisten opettajien johdolla kansainvälisissä ryhmissä. Kursseihin kuuluu oppituntien lisäksi runsaasti itsenäistä työskentelyä.

Jos olet opiskelija Helsingin yliopistossa, katso Suomi vieraana kielenä -sivut.

Helsingin yliopiston kielikeskuksen Kielipalvelut-yksikkö on järjestänyt kaikille avoimia maksullisia suomen kielen kursseja jo vuodesta 1991. Kursseille osallistuvan ei tarvitse olla kirjoilla Helsingin yliopistossa.

Kursseja järjestetään ympäri vuoden: syksyn kurssit alkavat syyskuussa, kevään kurssit tammikuussa ja kesän kurssit kesä-, heinä- ja elokuussa.

Kurssien opetuskieli on suomi. Suomea suomeksi -metodi nopeuttaa oppimista ja parantaa oppimistuloksia. Kurssit etenevät niin, että muita kieliä ei tarvita. Voit kuitenkin kysyä opettajilta apua muilla kielillä silloin, kun he kiertävät luokassa ohjaamassa pari- ja ryhmätöitä tai tauoilla ja tuntien jälkeen.

Kurssitasot ilmoitetaan numeroin 1–7; samantasoisten kurssien rinnakkaisryhmät merkitään kirjaimin A–D. Kurssien kesto ilmoitetaan oppitunteina. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Etkö tiedä tasoasi? Tee suomen kielen tasotesti, jolla voit selvittää, mikä on sinulle oikea kurssitaso. Tutustu kurssisisältöihin täällä.

Varmista pääsysi haluamallesi kurssille ilmoittautumalla ajoissa! Ilmoittaudu kuitenkin viimeistään viikkoa ennen kurssin alkamista.

Ilmoittaudut kurssille sähköisellä lomakkeella, johon löydät linkin alempana kurssiohjelman kohdassa. Voit täyttää lomakkeen myös toimistossamme (avoinna ma klo 12–16 ja to klo 10–14; vuodesta 2019 avoinna tiistaisin klo 12–16).

HUOM! Jos olet Taideyliopiston opiskelija tai Helsingin yliopiston tai Aalto-yliopiston henkilökuntaa, lue tämä. Jos olet kirjoilla opiskelijana Helsingin yliopistossa, lue tämä.

Kurs­si­mak­sun mak­sa­mi­nen

 • Maksa kurssimaksu pankkiin tilille FI58 5000 0120 3778 32, maksun saaja Helsingin yliopisto.
 • Viitenumero  9910 8081 on pakollinen.
 • Merkitse viestiosaan osallistujan nimi ja kurssin nimi, mikäli mahdollista.
 • Kurssimaksu maksetaan euroissa.
 • Kurssimaksuihin sisältyy ALV 24 %.
 • Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun.

Kurssit täytetään maksutositteiden saapumisjärjestyksessä!

Liitä tosite maksetusta kurssimaksusta ilmoittautumislomakkeeseen TAI postita, lähetä sähköpostilla tai tuo maksutosite toimistollemme heti ilmoittauduttuasi. HUOM! Kuitissa tulee selkeästi näkyä, että maksu on suoritettu ('maksettu ' tai esim. pankin arkistointitunnus). Emme hyväksy muokattavia dokumentteja kuittina (esim. excel-tiedostoa). Jos lähetät meille kuitin sähköpostilla sen jälkeen kun olet ilmoittautunut, muista ilmoittaa myös sähköpostissa kurssin nimi ja kurssille osallistujan nimi. Emme hyväksy muita kuin suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä maksukuitteja.

Vahvistamme kurssipaikan sähköpostitse muutaman arkipäivän kuluessa maksutositteen käsittelystä.

Emme ota vastaan

 • ilmoittautumisia ennen ilmoittautumisaikoja (katso ajat alla)
 • ilmoittautumisia sähköpostitse, postitse tai puhelimitse
 • maksukuitteja ennen ilmoittautumisaikoja (katso ajat alla).

Kurs­si­pai­kan vah­vis­ta­mi­nen

Kurssipaikka vahvistetaan sähköpostitse muutaman arkipäivän päästä siitä, kun olemme vastaanottaneet tositteen maksusta. Kurssit täytetään maksutositteiden saapumisjärjestyksessä. Vahvistusviestissä on myös tarkat tiedot opetustiloista. Kaikki kurssit järjestetään yliopiston keskustakampuksella Helsingin keskustassa.

Kurs­si­mak­sun pa­laut­ta­mi­nen

Säästä kuitti kurssimaksusta: kurssimaksu palautetaan samalle tilille, jolta se on maksettu.

Palautamme kurssimaksun ainoastaan seuraavissa tapauksissa:

 • Kurssi, jolle opiskelija on ilmoittautunut, on täynnä.
 • Kurssi joudutaan peruuttamaan. *
 • Opiskelija on maksanut vahingossa liikaa.

* Kielipalvelut pidättää oikeuden peruuttaa kurssi, jos siihen ei ole ilmoittautunut riittävästi osallistujia.

Kevään 2019 kurs­sit

Koko kurssiohjelma, kevät 2019 (pdf)
 

Ilmoittautuminen kevään 2019 kursseille

Lue ilmoittautumisohjeet tarkasti kohdassa Ilmoittautuminen.

Kursseille ilmoittaudutaan sähköisillä lomakkeilla. Ilmoittautumislomakkeiden linkit ovat kunkin kurssin kurssitietojen yhteydessä. Linkit toimivat vasta ilmoittautumisen alkaessa.

Ilmoittautumisajat kevään kursseille:

 • Suomi 1 ja Suomi 1+2 alkaen 8.1.2019 klo 10.00
 • Suomi 2 ja Suomi 3 alkaen 9.1.2019 klo 10.00
 • Suomi 4, Suomi 5, Suomi 6 ja Suomi 7 alkaen 10.1.2019 klo 10.00
 • Arkipäivän puhetilanteet ja Suomea valealkajille 15.1.2019 klo 10.00

HUOM! Kurssit vaativat vähintään 70 tuntia itsenäistä opiskelua oppituntien lisäksi, ja intensiivikurssi jopa 140 tuntia. Se tarkoittaa noin 6 tuntia viikossa (intensiivikurssilla noin 11 tuntia viikossa) itsenäistä työskentelyä kielen oppimisen parissa. Kannattaakin varata ajat kalenterista kotitehtäville ja itseopiskelutunneille samalla kun merkitsee siihen oppitunnit.

 

Kesän 2019 kurssiohjelma julkaistaan huhtikuussa 2019.

 

 • Loistava opettaja, innostava ja osaava.
 • I could not say a word in Finnish. Now I can communicate!
 • Pidin kurssista kovasti, pidin opetustavasta, koska sen avulla kieltä oli helppo oppia askel askeleelta.
 • Excellent teacher, dynamic knowledge of it all, helpful, diplomatic, joyful. Dynamite!