Tule käymään

Tervetuloa Viikin arboretumiin, missä elävät kokoelmat innostavat kävijöitä oppimaan uutta puista ja pensaista.

Arboretumiin pääsee helposti kaikista ilmansuunnista julkisilla liikennevälineillä, autolla, pyöräillen tai kävellen. Viikin arboretumissa voi vierailla koska tahansa eikä se maksa mitään.

Tutki pieniä mutkittelevia polkuja ja tutustu puihin ja pensaisiin ympäri maailmaa. Osa puista on merkitty nimikylteillä. Lisätietoa arboretumissa kasvavista lajeista on saatavilla Kokoelmat-sivulla. Olet tervetullut keräämään maahan pudonneita lehtiä, käpyjä, tammenterhoja jne., mutta älä kerää mitään elävistä kasveista. Ethän myöskään kiipeä puihin.

Moottoriajoneuvoilla liikkuminen arboretumissa on huoltoajoa lukuun ottamatta kielletty. Otathan muut kävijät huomioon pyöräillessäsi ja sovita ajonopeutesi tilanteeseen sopivaksi. Auta meitä pitämään huolta kasvikokoelmistamme ja luonnontilaisista alueista ja pyöräile vain sorateillä. Pyöräily ei ole sallittu poluilla, sillä ne on tarkoitettu puiden, lintujen ja luonnonympäristön tarkkailuun. Maastopyöräily myös aiheuttaa maaperän eroosiota ja vahingoittaa puiden juuristoja.

Eväiden syöminen arboretumissa on kaikkialla sallittu. Piknik-pöytiä on lintutornien läheisyydessä sekä niittyalueella. Jätäthän arboretumin siistiin kuntoon ja kerää roskasi. Roska-astioita on eri puolilla arboretumia. Huomaathan, että arboretumissa ei ole juomavettä saatavilla. Grillaaminen ja avotulen tekeminen on kielletty.

Pidäthän koirat kytkettynä vieraillessasi arboretumissa.

Nauti vierailustasi Viikin arboretumissa!