Todistukset ja opiskelu valmistumisen jälkeen

Tutkinnon suorittaminen päättyy aikanaan valmistumiseen. Opiskeleminen ja oppiminen voi kuitenkin jatkua sen jälkeenkin.
Todistukset ja jäljenteet

Tietoa opetettavan aineen opintojen vastaavuustodistuksen pyytämisestä löydät tietoa Opiskelijan ohjeet -sivuston Pätevöityminen aineenopettajaksi valmistumisen jälkeen -sivulta. Vastaavuustodistus on maksullinen.

Tutkintotodistuksesta voit saada pyynnöstä maksullisen jäljenteen. Katso ohjeet Opiskelijan ohjeiden sivulta Tutkintotodistuksen jäljennökset ja käännökset.

Virallisen opintosuoritusotteen voit tilata Helsingin yliopiston opiskelijaneuvonnasta.

Jos olet valmistunut filosofian kandidaatiksi ennen vuotta 1994, voit anoa humanistisesta tiedekunnasta maisterin arvon myöntämistä. Maisterin arvoa anotaan erillisellä lomakkeella.

Opiskelu valmistumisen jälkeen

Opiskelemisen ja oppimisen ei tarvitse päättyä valmistumiseen, sillä opintoja voit suorittaa myöhemminkin erimerkiksi avoimessa yliopistossa, täydennyskoulutuksena HY+:ssa tai erillisinä opintoina. Opintojen suorittaminen edellyttää opinto-oikeutta kyseisiin opintoihin.

Tiedekunnassa voi opiskella erillisten opintojen oikeudella. Erillisten opintojen oikeus on tarkoitettu jo valmistuneille henkilöille, jotka haluavat suorittaa vain tiettyjä opintoja.  Jos vastaavia opintoja voi suorittaa avoimessa yliopistossa, erillisten opintojen oikeutta ei myönnetä.