Lahjoita HiLIFEssa tehtävälle tutkimukselle

Lahjoittamalla tieteelle autat Helsingin yliopistoa rakentamaan tulevaisuutta koulutuksella ja tutkimuksella. Voit lahjoittaa valitsemallesi tutkimusalalle tukeaksesi opintoja ja tutkimusta. Jokainen lahjoitus on tärkeä tuki tutkijoille ja opiskelijoille.
Tue huippuluokan elämäntieteiden tutkimusta ja tutkimusinfrastruktuureja

Tule mukaan tukemaan Helsingin yliopiston elämäntieteiden instituutin tutkimusta! Helsingin yliopiston elämäntieteiden instituutti HiLIFE on yksi Pohjoismaiden johtavista elämäntieteiden tutkimuslaitoksista. Edistämme korkean tason tutkimusta ja innovaatioiden syntymistä Helsingin yliopiston kampuksilla. Luomme houkuttelevan kansainvälisen ympäristön, jotta voimme yhdessä ratkaista aikamme suuria terveys- ja ympäristöhaasteita.

Voit tukea tutkijoidemme työtä, innovaatiotoimintaa tai huippuluokan tutkimusinfrastruktuureja lahjoittamalla HiLIFElle. Voit kohdistaa lahjoituksesi HiLIFElle kokonaisuutena tai jollekin HiLIFEn kolmesta yksiköstä – Suomen molekyylilääketieteen instituutti FIMMille, Biotekniikan instituutille tai Neurotieteen tutkimuskeskukselle. Halutessasi voit kohdistaa lahjoituksesi myös suoraan tietylle tutkimusryhmälle. Täältä löydät tutkimusryhmämme ja tutkimusinfrastruktuurimme.

Lahjoittaminen on helppoa ja turvallista: Voit lahjoittaa Helsingin yliopistolle verkossa tai pankkisiirrolla.
 
Verkkolahjoituslomakkeella: Löydät HiLIFEn Lahjoita Helsingin yliopistolle -sivulta kohdasta ”Muut lahjoituskohteet ja rahastot -> Muut”. Valitse lomakkeelta ”HiLIFE Helsinki Institute of Life Science” ja halutessasi kirjoita ostoskorin viestikenttään tarkemmin, mille kohteelle tahdot lahjoittaa.
Tilisiirrolla: Tee lahjoitus tilisiirrolla ja halutessasi kirjoita viestikenttään tarkemmin, mille kohteelle tahdot lahjoittaa.

Lue lisää lahjoittamisesta täältä. Jos sinulla on kysyttävää lahjoittamisesta, autamme mielellämme.

Yksityishenkilöt ja kuolinpesät saavat verovähennysoikeuden yliopistoille tehdyistä vähintään 850 ja enintään 500 000 euron suuruisista (kalenterivuosi)lahjoituksista. Vähennysoikeus on voimassa 1.1.2016 alkaen ja se koskee ansiotuloja.  
Lahjoitusvähennyksestä säädetään TVL 98 a §:ssä, ja se koskee rahalahjoituksia, jotka on tehty tiedettä tai taidetta edistävään tarkoitukseen. Edellytyksenä on, että lahjoitus on tehty Euroopan talousalueella olevalle julkista rahoitusta saavalle yliopistolle tai korkeakoululle taikka näiden yhteydessä olevalle yliopistorahastolle.  

Yliopisto toimittaa tiedot lahjoituksista veroviranomaiselle kunkin verovuoden päätyttyä. Yliopisto tarvitsee lahjoituksista lahjakirjan, joka sisältää myös henkilötunnuksen. 

Yh­tei­söjen ve­ro­vä­hen­ny­soi­keus 

Yhteisöt saavat vähentää verotuksessa vähintään 850 euron ja enintään 250 000 euron suuruisen rahalahjoituksen, joka on tehty tiedettä, taidetta tai suomalaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä edistävään tarkoitukseen Euroopan talousalueeseen kuuluvalle valtiolle tai Euroopan talousalueella olevalle julkista rahoitusta saavalle yliopistolle tai korkeakoululle taikka näiden yhteydessä olevalle yliopistorahastolle. Yhteisöiksi luetaan osakeyhtiöt, yhdistykset ja säätiöt. 

Lue lisää verovähennysoikeudesta

Jos asut Yhdysvalloissa, voit lahjoittaa Helsingin yliopistolle KBFUS:n kautta. Tämä oikeuttaa sinut verovähennykseen Yhdysvalloissa (KBFUS on Internal Revenue Coden 501(c)(3):n ja 509(a)(1):n mukainen public charity.) Lue lisää lahjoittamisesta Yhdysvalloissa

Lahjoittamalla tieteelle autat Helsingin yliopistoa rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta koulutuksella ja tutkimuksella. Jokainen lahjoitus tarjoaa tärkeää tukea tutkijoille ja opiskelijoille. Lahjoittajana olet osa yliopistoyhteisöä – kiitos tuestasi maailman parhaaksi!