Julkaisemisen tuki - Julkaisualustapalvelut

Helsingin yliopiston kirjasto tarjoaa yliopistoyhteisölle useita eri vaihtoehtoja avoimeen julkaisemiseen. Tarjoamme palveluita ja työvälineitä niin monografioiden kuin tieteellisten lehtien julkaisemiseen avoimesti.

Helsinki University Press on Open Access -tiedekustantamo, joka julkaisee yliopistolaisten monografioita ja lehtiä avoimesti. Julkaisut käyvät läpi tieteellisen vertaisarvioinnin.

Helda Open Books nostaa laadukkaan valikoiman kiinnostavia, tieteellisesti ajankohtaisia, opetukseen ja tutkimukseen liittyviä teoksia avoimesti saataville. Kokoelmaan voidaan liittää myös jo julkaistuja, esimerkiksi loppuunmyytyjä, kirjoja.

Editori, lehtien julkaisualusta, sopii julkaisemisen käytäntöjen, kuten vertaisarvioinnin ja julkaisuprosessin opetteluun.

Kirjasto tukee yliopistolaisia myös avoimen julkaisemisen maksuissa sekä rinnakkaistallennuksessa.

Helsinki University Press eli HUP on Open Access -tiedekustantamo, jonka kaikki julkaisut ovat verkossa vapaasti saatavilla. HUP julkaisee tieteellisiä, vertaisarvioituja monografioita, artikkelikokoelmia ja lehtiä. Kustantamon toiminnasta vastaavat yhteistyössä Helsingin yliopiston kirjasto sekä Gaudeamus-kustantamo.

Yliopistolaiset voivat tarjota käsikirjoitustaan julkaistavaksi Helsinki University Pressiin. Kustantamon palveluihin sisältyvät myös vertaisarviointi ja taitto.

Helda Open Books -kokoelma nostaa esille laadukkaan valikoiman Helsingin yliopiston tutkijoiden ja opettajien monografioita ja kokoomateoksia avoimena. Helda Open Books -avoimien kirjojen virtuaalikokoelma näkyy Helsingin yliopiston julkaisuarkistossa Heldassa.

Helsingin yliopiston tutkijat ja opettajat voivat tarjota kokoelmaan julkaistavaksi kurssikirjoja, tieteenalojen klassikoita, kokoelmateoksia eri aloilta sekä juhlakirjoja.

Teokset julkaistaan Creative Commons –lisenssillä ja julkaisujen verkkonäkyvyydestä huolehditaan. Julkaisut saavat myös yksilöivän DOI-tunnisteen, joka lisää niiden kansainvälistä näkyvyyttä verkossa.

Helda Open Books -kokoelman kirjat käyvät läpi toimituksellisen arvoinnin (ei vertaisarviointia).

Palveluosoite: heldaopenbooks@helsinki.fi

Editori on Helsingin yliopiston kirjaston tarjoama julkaisualusta avoimille lehdille ja työkalu julkaisukäytäntöjen oppimiseen.

Helsingin yliopiston kirjasto tarjoaa Editorin avulla palveluita avoimeen tieteelliseen julkaisemiseen ja tieteellisen tutkimuksen näkyväksi tekemiseen yliopiston opiskelijoille, henkilökunnalle ja muille kiinnostuneille.

Palvelu toimii Open Journals Systems (OJS) -järjestelmän julkaisualustalla, ja sen osoite on journals.helsinki.fi. Editori-palvelun lehdet julkaistaan Creative Commons -lisenssillä (CC BY 4.0).

Ole yhteydessä meihin osoitteella editori@helsinki.fi ja kerromme lisää.

Lue lisää julkaisualustapalveluista