Kuvaaminen kirjastossa

Helsingin yliopiston kirjaston tilat ovat julkista tilaa. Julkisessa tilassa valokuvaaminen ja videokuvaus on sallittua.

Kaisa-talo, kampuskirjastot ja oppimiskeskukset ovat ensisijaisesti yliopistolaisten rauhallisia työskentely-ympäristöjä, joten kaikki kuvaukset on niissä toteutettava siten, ettei niistä aiheudu kirjaston asiakkaille ylimääräistä haittaa.
Kuvaaminen yksityiseen käyttöön

Kuvaaminen yksityiseen käyttöön on sallittu kirjaston kaltaisissa julkisissa tiloissa.

Kirjastorakennuksia ja julkisia sisätiloja voi kuvata yksityiseen käyttöön vapaasti, kunhan kuvaaminen ei häiritse kirjaston normaalia toimintaa.

Henkilöiden kuvaamiseen tarvitaan aina asianomaisten suostumus.

Kaikissa avoimissa tiloissa on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, ettei kuvaaminen tai siitä aiheutuva ääni häiritse kirjaston asiakkaiden työrauhaa tai henkilökunnan työskentelyä.

Medialle

Uutis- ja ajankohtaismedia ja myös muut tiedotusvälineet ovat tervetulleita kuvaamaan Helsingin yliopiston kirjaston tiloissa.

Koska erilaisia kuvauksia on kirjastossa paljon, ilmoitathan kuvauksesi ajankohdasta etukäteen kirjaston viestintään:

hulib-comms@helsinki.fi

tai kiireellisissä tilanteissa:

Yhteystiedot kuvaustiedusteluissa
Kuvia kirjastoista

Helsingin yliopisto ylläpitää medialle avointa kuvapankkia Unimaterialbankissa. Kuvapankista löydät kuvia myös Kaisa-talosta ja kampuskirjastoista.

Media voi käyttää kuvapankin kuvia veloituksetta Helsingin yliopiston tutkimuksesta, opetuksesta tai muusta toiminnasta kertovien juttujen yhteydessä. Muu käyttö on kielletty.

Valokuvan käytön yhteydessä tulee mainita kuvaajan nimi, jos se on mainittu kuvan tiedoissa (kuvatekstinä tai metatiedoissa). Lähteenä pitää mainita Helsingin yliopiston kirjasto.

Tuotantoyhtiöille

Helsingin yliopiston kirjaston tiloja on mahdollista vuokrata myös muuntyyppisten kuvausten taustaksi.

Tuotantoyhtiöiden elokuva-, tv-ohjelma-, dokumentti- tai muissa vastaavissa kuvauksissa ota etukäteen yhteyttä kirjaston viestintään, jotta aikatauluista ja kuvausjärjestelyistä voidaan sopia.Helsingin yliopisto ei luovuta tilojaan mainoskuvauksiin tai muihin kaupallisiin kuvauksiin. 

Kirjastotilan hinnoittelu kuvauksissa

Helsingin yliopiston kirjaston tilojen käyttö kuvauslokaationa muissa kuin mediakuvauksissa on pääsääntöisesti maksullista. Kuvauksissa, joissa asiakkaana on jokin Helsingin yliopiston yksikkö tai HYKS, kirjaston tilojen käyttö on maksutonta.

 

HY ja HYKS yksiköt / €, alv 0 % Muut asiakkaat / €, sis alv 24 %
Kuvausryhmän koko 1-2 henkilöä,

Kuvauspaikan vuokra, perusmaksu *
150,00 / alkava tunti *
Suuremmat kuvausprojektit **

Kuvauspaikan vuokra, perusmaksu
150,00 / alkava tunti
Kirjaston henkilöstökustannukset, kuvausjärjestelyt 124,00 / alkava tunti
Mahdolliset vahtimestaripalvelut, tarvittaessa Tilat ja kiinteistöt -toimialan hinnaston mukaan

* Kirjastorakennuksia ja julkisia sisätiloja voi kuvata vapaasti vain yksityiseen käyttöön. Muissa kuvauksissa yksin tai yhden mallin tai haastateltavan kanssa työskenteleviltä peritään perusmaksu.** Elokuva- ja tv-tuotannot tms. muut kolmen hengen ja sitä suuremmat kuvausryhmät.Lisätietoja hinnoittelusta: hulib-comms@helsinki.fi