E-aineistojen etäkäyttö

Helsingin yliopiston kirjaston elektronisten aineistojen etäkäyttö yliopiston verkon ulkopuolelta on mahdollista Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella opiskelijoille ja henkilökunnalle.
Etä­käyt­tö kir­jas­ton ha­ku­pal­ve­luis­sa

Voit käyttää Helsingin yliopiston kirjaston kirjoja, artikkeleita ja lehtiä Helkan kautta etänä Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Kun olet löytänyt haluamasi aineiston, klikkaa Helkassa aineistoon johtavaa linkkiä.  

Jos ruudulle avautuu ikkuna, joka pyytää Helsingin yliopiston kirjautumista, syötä käyttäjätunnus ja salasana päästäksesi aineistoon. 

Saatat löytää Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmissa olevan kirjan tai artikkelin muualtakin verkossa, mutta aineisto ei välttämättä aukea ilman tunnistautumista yliopiston käyttäjätunnuksilla. 

Etäkäyttö VPN-yhteydellä

Vaihtoehtoisesti voit etäkäyttää Helsingin yliopiston kirjaston aineistoja VPN:n avulla. Löydät ohjeet VPN:n asentamisesta ja käytöstä Tietotekniikkakeskuksen sivuilta. 

Jos käytät OpenVPN-palvelua, valitse yhteydeksi uh-vpn-allroute-vaihtoehto, jolla e-aineistot toimivat. OpenVPN uh-vpn-helsinkifi-only-vaihtoehdolla et pääse kirjaston e-aineistoihin.

Etäkäyttö HUS yliopistollisen sairaalan henkilökunnalle

Helsingin yliopiston kirjaston aineistot ovat paikallisesti käytettävissä Helsingin yliopiston tai Helsingin yliopistollisen sairaalan verkossa olevilta koneilta.  

Voit käyttää aineistoja myös etänä, jos sinulla on voimassaoleva Helsingin yliopiston käyttäjätunnus.   

Jos olet yliopistollisen sairaalan henkilökuntaa, eikä sinulla ole Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta, voit käyttää etänä Vertex-Ovid -palvelua pyytämällä kirjastosta erillisen Helsu-käyttäjätunnuksen osoitteesta: kirjasto@helsinki.fi