E-aineistojen etäkäyttö
Helsingin yliopiston kirjaston elektronisten aineistojen etäkäyttö yliopiston verkon ulkopuolelta on mahdollista Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella opiskelijoille ja henkilökunnalle.
Etä­käyt­tö kir­jas­ton ha­ku­pal­ve­luis­sa

Voit käyttää Helsingin yliopiston kirjaston kirjoja, artikkeleita ja lehtiä Helkan kautta etänä Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Kun olet löytänyt haluamasi aineiston, klikkaa Helkassa aineistoon johtavaa linkkiä.  

Jos ruudulle avautuu ikkuna, joka pyytää Helsingin yliopiston kirjautumista, syötä käyttäjätunnus ja salasana päästäksesi aineistoon. 

Saatat löytää Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmissa olevan kirjan tai artikkelin muualtakin verkossa, mutta aineisto ei välttämättä aukea ilman tunnistautumista yliopiston käyttäjätunnuksilla. 

Etäkäyttö VPN-yhteydellä

Vaihtoehtoisesti voit etäkäyttää Helsingin yliopiston kirjaston aineistoja VPN:n avulla. Löydät ohjeet VPN:n asentamisesta ja käytöstä Tietotekniikkakeskuksen sivuilta. 

Jos käytät OpenVPN-palvelua, valitse yhteydeksi uh-vpn-allroute-vaihtoehto, jolla e-aineistot toimivat. OpenVPN uh-vpn-helsinkifi-only-vaihtoehdolla et pääse kirjaston e-aineistoihin.