Tutkimuksen kaupallistamisen rahoitus

Mistä löytää rahoitus Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen kaupallistamiseen? Tärkeimmät ideat syntyvät usein pitkän aikavälin perustutkimuksesta. Koska ideoiden tai keksintöjen kaupallinen arvo riippuu siitä, kuinka hyvin ne vastaavat markkinoiden kysyntään, on vuorovaikutus yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa tärkeää. Tässä voimme auttaa sinua – sinun ei tarvitse tehdä kaikkea itse.
Tutkimuksen kaupallistamiseen valmistautuminen vaatii rahoitusta

Kun valmistellaan keksinnön kaupallistamista, lisätutkimus ja testaus sekä immateriaalioikeuksien (IPR) suojaaminen ovat usein avainasemassa. Business Finlandin Research to Business -rahoitusväline, johon vastaanotetaan hakemuksia kahdesti vuodessa, tarjoaa valmistelevaa rahoitusta akateemisen tutkimuksen tulosten kaupallistamiseen.

Yleistä tietoa Research to Business -rahoituksesta löytyy Business Finlandin verkkosivuilta.

Business Finlandin Research to Business -hankkeen tavoitteita ovat mm.

  • idean tai keksinnön kohdemarkkinoiden tunnistaminen ja
  • sen kaupallisen elinkelpoisuuden todentaminen esimerkiksi prototyypin tai pilotin avulla.

Verrattuna moniin muihin rahoitusmuotoihin Research to Business -rahoitus mahdollistaa idean tai keksinnön soveltuvuuden ja sen kiinnostavuuden testaamisen toimialalla tai liiketoiminnassa suhteellisen riskittömästi ennen kuin tuote tai palvelu saa lopullisen muotonsa.

Ota yhteyttä kuullaksesi lisää tutkimuksen kaupallistamisesta

Helsingin Innovaatiopalvelut Oy on Helsingin yliopiston teknologiansiirtoyhtiö, joka tukee tutkijoita löytämään rahoitusta tutkimuksen kaupallistamiseen. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää kaupallistamisen rahoituksesta. Tehtävämme on auttaa Helsingin yliopiston tutkijoita immateriaalioikeuteen liittyvissä kysymyksissä ja innovaatioiden kaupallistamisessa.