Palkalliset väitöskirjatutkijan tehtävät

Haku yliopiston rahoittamiin tohtorikoulutettavien tehtäviin on auki tällä sivustolla.
Muita tapoja rahoittaa väitöskirjatutkimus ovat ohjaajan maksama palkka tai yksityisen säätiön apuraha, jota tohtorikoulutettava itse hakee. Tohtorikoulutettavat voivat myös rahoittaa opintonsa itse tai jatkaa tutkintoaan työn ohella.
Hakijan ohjeet

Helsingin yliopisto myöntää tohtoriohjelmille vuosittain rahoitusta palkallisia (työsuhteisia) väitöskirjatutkijan tehtäviä varten.

Seuraava hakuaika näihin tehtäviin on 29.8.–14.9.2023.

Palkallisten väitöskirjatutkijan tehtävien on tarkoitus mahdollistaa kokopäiväinen työskentely väitöskirjan ja tohtoriopintojen parissa siten, että tohtorintutkinto valmistuu neljässä vuodessa. Työsuhteen tarkka kesto (ts. sen alkamis- ja päättymispäivät) määritetään työsopimuksessa. 

Palkka ja muut työsuhdetiedot täsmennetään hakuilmoituksessa (julkaistaan haun alkaessa).

Voit hakea tohtoriohjelmasta palkallista väitöskirjatutkijan työsuhdetta, jos olet nykyinen Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija tai suunnittelet tohtorintutkinnon suorittamista. 

Jos sinulle on jo myönnetty tohtorintutkinnon suoritusoikeus Helsingin yliopistossa, voit hakea palkallista väitöskirjatutkijan tehtävää sillä edellytyksellä, ettei sinulle ole aiemmin maksettu Helsingin yliopiston rahoittamaa väitöskirjatutkijan palkkaa yhteensä neljän vuoden ajan.

Jos sinulla ei ole vielä tohtorin tutkinnon suoritusoikeutta Helsingin yliopistossa, voit hakea sitä syyskuun haussa tai seuraavassa mahdollisessa kyseisen tohtoriohjelman opinto-oikeuden haussa, kuitenkin viimeistään keväällä. Tutustu tällöin huolellisesti myös opinto-oikeuden hakemisen ohjeisiin.

Katso tohtoriohjelmasi ohjeet alla.

Tohtoriohjelman tarjoamaa palkallista väitöskirjatutkijan tehtävää voi hakea lähettämällä tarkoitusta varten suunnitellun hakulomakkeen ja vaaditut liitteet. 

Jos sinulla ei ole vielä oikeutta suorittaa tohtorintutkintoa Helsingin yliopistossa, voit hakea oikeutta syyskuun hakukierroksella tai viimeistään keväällä. Huomaa, että työsuhteesi saattaa tällöin alkaa myöhemmin kuin 1.1.2024.

Jos sinulle tarjotaan palkallista väitöskirjatutkijan tehtävää, sinun on kuuden kuukauden koeajan kuluessa haettava tohtoriohjelmaltasi tohtorintutkinnon suoritusoikeutta ja saatava kyseinen oikeus. 

Huomaa, että voit hakea Helsingin yliopiston rahoittamaa väitöskirjatutkijan tehtävää enintään kahdesta tohtoriohjelmasta. Jos hakija on lähettänyt enemmän kuin kaksi hakemusta, kaksi viimeksi lähetettyä hakemusta käsitellään ja arvioidaan.

Jos sinulla on jo tohtorintutkinnon suoritusoikeus Helsingin yliopistossa, voit hakea palkallista väitöskirjatutkijan tehtävää toisesta tutkimusprofiiliasi vastaavasta tohtoriohjelmasta.

Jos saat palkallisen tehtävän toisesta tohtoriohjelmasta, sinun on vaihdettava ohjelmaa. Tämä tarkoittaa, että saatat joutua hakemaan opinto-oikeutta uudelleen, jos tiedekuntasi tai tavoitetutkintosi muuttuu. Sinun on jätettävä hakemus viimeistään keväällä. Huomaa, että tämä saattaa vaikuttaa työsuhteesi aloituspäivämäärään. Jos haet palkallista väitöskirjatutkijan tehtävää useammasta kuin yhdestä tohtoriohjelmasta, sinun tulee jättää kuhunkin ohjelmaan erillinen hakemus.

Lisätietoja on tohtoriohjelmakohtaisissa ohjeissa alla.

Lue myös rekrytointijärjestelmän käyttöohjeet.

Lisätietoja voi pyytää kirjoittamalla osoitteeseen: phd-positions(at)helsinki.fi.

Tohtoriohjelmakohtaiset ohjeet - FINDOS

Kaikki suun terveystieteen tutkimuksen alalla työskentelevät hakijat. Otamme vastaan hakemuksia lahjakkailta kliinikoilta, jotka ovat kiinnostuneet kliinisen tutkijan urasta yliopistossa tai muualla, ja suun terveystieteen alan perustutkimusta harjoittavilta tutkijoilta.

Suun terveystieteen tohtoriohjelma tarjoaa 1–4 vuoden pituisia päätoimisia tutkimustehtäviä, joihin haetaan yhdeksi tai useammaksi kokonaiseksi vuodeksi kerralla. Tehtävien vähimmäiskesto on 12 kuukautta (*paitsi opiskelijat, jotka suorittavat erikoislääkäri- tai erikoishammaslääkärikoulutusta), aloitus vuoden 2022 aikana. Työsopimuksen kesto perustuu siihen, missä vaiheessa hakijan väitöskirja on.

*Poikkeus

Erikoislääkäri- tai erikoishammaslääkärikoulutusta suorittavat tohtorikoulutettavat voivat hakea puolikasta Helsingin yliopiston rahoittamaa tehtävää (6 kuukautta/vuosi). Näiden hakijoiden edellytetään sitoutuvan kalenterivuoden aikana kuudeksi kuukaudeksi päätoimisesti (100 %) tohtorikoulutukseen ja saman kalenterivuoden loppuajaksi kliiniseen erikoistumiskoulutukseen.

Hakijoiden tulee suorittaa lääketieteen lisensiaatin tutkinto, hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinto tai ylempi korkeakoulututkinto (esim. maisterintutkinto) ohjelmaan sopivalla alalla vuoden (2021) loppuun mennessä. Lisäksi heidän tulee saada oikeus suorittaa tohtorintutkinto Helsingin yliopiston lääketieteelliseltä tiedekunnalta tai bio- ja ympäristötieteelliseltä tiedekunnalta viimeistään vuoden 2022 tammikuussa järjestettävällä hakukierroksella. Englannin kielen taito on välttämätön.

Voit hakea tohtoriohjelmasta palkallista tehtävää, jos 

  • sinulle on myönnetty oikeus suorittaa tohtorintutkinto Helsingin yliopistossa, tai
  • sinulla on luonnontieteellisen alan maisterintutkinto (FM), lääketieteen lisensiaatin tutkinto (LL) tai vastaava tutkinto ja jos haet tohtorintutkinnonsuoritusoikeutta yhtä aikaa palkallista tehtävää hakiessasi samalla lomakkeella, tai
  • et ole vielä valmistunut. Väitöskirjahankkeeseen sopivalla alalla suoritetun akateemisen loppututkinnon (FM, LL tai vastaava) on oltava valmis ja myönnetty hakijalle vuoden (2021) loppuun mennessä. Huomaa, että opinto-oikeutta tulee hakea tohtoriohjelman vuoden 2022 tammikuun haussa ja että oikeus suorittaa tohtorintutkinto Helsingin yliopistossa on saatava työsuhteen kuuden kuukauden koeajan loppuun mennessä.

Huomaa, että Aava-hakulomakkeelle on ladattava kopio tutkintotodistuksesta (FM, LL tai vastaava). Jos et ole vielä saanut tutkintotodistusta, voit liittää mukaan virallisen opintosuoritusotteen tähänastisista opinnoistasi.

Hae paikkaa AAVA-lomakkeella (linkki lomakkeelle auki hakuaikana). Haku avautuu 23.8.2021 ja sulkeutuu 7.9.2021 klo 23:59 Suomen aikaa.

Vastuuohjaajan on täytettävä ohjaajan suostumus* (the Confirmation of Supervision) (johon kuuluu ohjaajan ansioluettelo ja julkaisuluettelo) Aava-järjestelmässä viimeistään 10.9.2021 kello 12:00 Suomen aikaa. Aava-järjestelmä lähettää automaattisen ilmoituksen sähköpostiosoitteeseen, joka on hakemuksessa ilmoitettu vastuuohjaajan osoitteeksi.

Huomaa, että ennen palkallisen tohtorikoulutuspaikan hakemista hakijoiden on löydettävä sopiva tutkimusryhmä ja ohjaaja. Hakijoiden edellytetään ottavaan mahdollisiin ohjaajiin yhteyttä itse ja sopivan väitöskirjatyön yksityiskohdista ennen palkallisen tohtorikoulutuspaikan hakemista. Hyvän hakemuksen tunnusmerkit:

Erikoislääkäri- tai erikoishammaslääkärikoulutukseen hyväksyttyjen tohtorikoulutettavien on sisällytettävä hakemukseensa sitoumus, jossa kuvataan, miten tohtorikoulutusjakso yhdistetään kliiniseen työhön. Kerää tarvittavat tiedot ja allekirjoitukset, skannaa sitoumus ja liitä se PDF-tiedostona Aava-hakemukseen viimeistään 7.9.2021 kello 23.59 Suomen aikaa.

Sitoumus (vaaditaan ainoastaan erikoislääkäri- tai erikoishammaslääkärikoulutusta suorittavilta hakijoilta, jotka hakevat 6-kuukauden paikkoja):

Letter_of_Commitment (pdf)

Huomaa, että hakija voi hakea Helsingin yliopiston rahoittamia tohtorikoulutettavien paikkoja enintään kahdesta terveyden tutkimuksen tutkijakoulun tohtoriohjelmasta (tutkijakoulun johtoryhmän päätös 23.3.2015). Jos hakija on lähettänyt enemmän kuin kaksi hakemusta, kaksi viimeksi lähetettyä hakemusta käsitellään.

Jos olet hakenut palkkapaikkaa Terveyden tutkimuksen tutkijakoulun kahdesta ohjelmasta:  

  • Jos tulet valituksi ensimmäisenä olevaan hakutoiveeseesi, toinen hakutoiveesi peruuntuu automaattisesti eikä hakemustasi enää arvioida toisessa hakutoiveessasi 
  • Jos tulet valituksi molempiin hakutoiveisiisi, toinen hakutoiveesi peruuntuu automaattisesti 
  • Jos tulet valituksi toiseen hakutoiveeseesi, mutta olet jäänyt varasijalle ensimmäiseen hakutoiveeseen, et voi jäädä odottamaan ensimmäisen hakutoiveesi paikkojen vapautumista 

Saman vuoden aikana Helsingin yliopiston rahoittamiin tohtorikoulutettavien tehtäviin voidaan nimittää enintään yksi tohtorikoulutettava kutakin ohjaajaa kohden.

Määräaikaan mennessä vastaanotetut ja hakuehdot täyttävät hakemukset arvioi arviointipaneeli, jonka jäsenet edustavat kaikkia FINDOS-ohjelman yliopistoja sekä Suomen Hammaslääkäriseura Apolloniaa. Hakijoiden arviointi perustuu seuraaviin kriteereihin:

  • Tutkimussuunnitelman tieteellinen laatu ja kunnianhimoisuus
  • Innovatiivinen ja edistyksellinen metodologia
  • Hakijan tieteellinen tuotanto
  • Väitöskirjahankkeen toteuttamiskelpoisuus ja tutkimusympäristö

Valintapäätöksen odotetaan valmistuvan vuoden 2021 marraskuun loppuun mennessä. Kaikki hakijat saavat tiedon valinnoista sähköpostitse.

Valinnat 2022-2025

Lisätietoja saat osoitteesta phd-positions@helsinki.fi

Other funding options

Other ways of funding a PhD project is a salary paid by the supervisor or a personal grant from a private foundation applied by the doctoral candidate him/herself. Doctoral candidates may also fund their studies themselves or pursue their degree in tandem with work. Further information on the different funding options is available here.

Sinua voisivat kiinnostaa myös